Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na listech je patrná chloróza. Proč jste letos aplikoval síran amonný - bylo nutné zvýšit kyselost půdy? Myslím si, že u vás pravděpodobně došlo k tomuto:  v loňském roce byla velmi bohatá úroda, strom vyčerpal veškeré dosažitelné a potřebné výživné látky v oblasti kořenů, vy jste letos změnil způsob hnojení,  zvýšením kyselosti půdy došlo k blokaci některého z deficitních prvků, což vyvolává chlorotické projevy a stagnaci růstu. Nejlepší by bylo si nechat udělat půdní rozbor, samozřejmě. Tak byste dostal přesnou a objektivní informaci o situaci a zároveň byste obdržel odborné doporučení, jak hnojit, aby příznaky chlorózy vymizely. Pokud se rozhodnete jít vlastní cestou, poradil bych:  postřik na list listovým hnojivem + zálivku kombinovaným hnojivem, určeným pro broskvoně. Tipuji, že důvodem chlorózy je deficit dusíku, což je častý jev na kyselých půdách. Proto je vhodné vápnění + hnojení dusíkem. Já bych aplikoval dolomitický vápenec, který obsahuje zvýšený podíl hořčíku + hnojení slepičinci (dusík + fosfor + draslík).

Nastudujte si, jak a proč se řežou broskvoně. Vám rostou do nebes. Ale nemyslím si, že by špatně prováděný řez byl zásadní příčinou stagnace růstu vašeho stromu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika