Kdyby se nějaká slupka (silná 2-3 mm) netvořila, tak bych o tom asi ani nepsal. Možná se to tvoří jen když zůstanou venku na kuchyňské lince a v chladničce ne. Když jsem to psal, tak jsem nesledoval jak dlouho byly brambory v kuchyni a jak dlouho potom v chladničce. Dost mne to zarazilo, brambor vaříme vždycky trochu víc a kdyby vařené nevydržely, tak by to byl problém. Dnes, když jsem přišel ze zahrady, tak jsem vytáhl dvě uvařené brambory z chladničky a nastrouhal jsem je. Přidal jsem trochu mouky a udělal těsto na placku. Pokusně jsem ho vyválel, vůbec se netrhalo, bylo hladké, dokonce jsem to snědl jen tak. To je pro mne potěšující, jistě příští rok Marabel pěstovat budu, brambory ze kteých by se daly placky dělat se dnes kupují těžko. Normální konzumní brambory mně koupí syn v Kauflandu. Ještě k tomu typu- Dali je BA a Marabel B, když je uvaříte, musíte jistě poznat, která odrůda je která (Marabel se dokonce může rozvařovat a je sušší, Dali je lojovatější, použitená třeba i na bramborový salát). Dali jsem pěstoval u tchýně a udělat z ní placky se mně nikdy nepovedlo.
Vladimír