Bramborová nať
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 169.30 (?), 20.1.2008 10:24
Po pravdě nevím zda se tato technologie vláčení dosud používá. Na ČM Vysočině se to ale určitě používalo a pokud se nepletu tak na to byly plecí prutové nebo síťové brány. Zasázelo se cca 5-10 cm pod původní půdní plus výška "hrůbku" a když se začala ukazovat nať tak se to převláčelo . Do 14 dnů se to pět prooralo A
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 161.9 (?), 20.1.2008 11:34
Ve "velkém" zemědělství se používají rozteče 0,75 a 0,9 m. Hodnota 0,63 m, přesněji 0,625 m se používá u malé zahradní mechanizace, kde se rovná roztečí pojezdových kol, zejména jednoosých kultivačních traktorů.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 132.43 (?), 3.2.2009 0:53
Vážený, vážená, mluvíte mi ze srdce, nicméně, ani ve vaším příspěvku jsem se nedočetla, které odrůdy brambor mají nízkou, nebo opačně vysokou nať. To je ten důvod, proč ještě po půlnoci hledám na googlu a vážně mě štve, když se z příspěvků vyklube osočování, ponižování a nevím jak bychto ještě nazvala, jen ta nať se nějak vytratila. Tak prosím, může mi někdo poradit která odrůda má nízkou nať?? Moc děkuji
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 7.146 (?), 21.1.2008 22:03
Mám 3,5 aru záhumenky kde mám 3 rokem odrůdu Karin. Jsem sní nad miru spokojen. Můžu doporučit chuťově paní. Nať má malého vzrůstu a průměrný výnos za každého počasí. Zajímala by mě od čtenářů vše o odrůdě Valfi a kde se dá sehnat. Děkuji.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Kozelka - (21) - 249.16 (?), 23.9.2008 13:48
K odrůdě Valfi - jedná se o speciální poloranou až polopozdní konzumní odrůdu s modrofialovou slupkou a modrofialovou mramorovanou dužninou registrovanou v roce 2005. Nevznikla klasickým šlechtěním, ale klonovým výběrem nějaké staré anglické odrůdy. Její využití bych viděl spíše v nějakých restauracích na ozdobu. Také se někde můžete dočíst, že je zdravější. Píšou to protože za modrou barvu mohou přírodní barviva anthokyany, které patří do skupiny polyfenolů a ty působí jako přírodní antioxydanty. No, já si teda raději dám červené víno (dtto) nebo rajčata, které mají lykopen. Sehnat se dá těžko, viděl jsem jí prodávat na jarní výstavě Zemědělec v Lysé nad Labem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|