Ponorné čerpadlo do studny



Alex46 - (14) - 6.180 (?) 
16.1.2021 9:58, zobrazeno: 460x

Dobrý den, chtěl bych se podělit se zkušenostmi při používání ponorného čerpadla do hluboké (12m) kopané studny.Jedná se o: Ponorná vodárna DIVERTRON DAB1200M je 4 stupňové jednofázové ponorné odstředivé čerpadlo s integrovanou elektronickou řídící jednotkou, která při požadavku na dodávku vody čerpadlo spustí a po ukončení odběru jej vypne. Vstupní informace obstarává elektronický tlakový snímač a dvoustavový snímač průtoku zajišťující i funkci zpětné klapky. Vodárna je vybavena ochranou proti přetížení, proti suchému chodu, před velkou četností spouštění a má i algoritmus pro kontrolu činnosti zpětné klapky. Toto je citace z popisu čerpadla. Na první pohled vše vypadá dobře. Proto bych chtěl varovat zájemce o koupi této vodárny a popsat nevýhody.

1) Svislé čerpadlo má při zapnutí dost silný moment otáčení, takže nelze to zavěsit na lano a měkou hadici.Brzy by se to ukroutilo. Je potřeba nějakou tuhou trubku alespoň 3/4".

2) Dále je nutné mít nahoře nějakou min. 25l tlakovou nádobu, aby to často nespínalo.

3) A největší problém je ten, že nejde seřídit zapínací a vypínací tlak seřídit nahoře, jako u většiny normálních druhů čerpadel.Samozřejmě u mělkých studní neni potřeba tuto regulaci provádět. Ale u studny hluboké 13m už spínací a vypínací parametry neodpovídají vlivem hydrostatického tlaku ve vývodní trubce údajům na štítku. Ten způsobuje to, že to ptom spíná konkrétně u mne asi při 1,2Bar a vypíná asi při 3,8Bar.,což je na vodovodní řád málo - hlavně to zapínání. Takže těsně před sepnutím už nefunguje např. průtokový ohřívač. Nejsem fyzik a nevím, jestli mé úvahy jsou správné. Potřeboval bych to posoudit s někým fundovaným v této oblasti.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika