Travní rohož Rosteto



host - 14.129 (?) 
2.5.2015 11:58, zobrazeno: 6486x

Dobrý den,

V návodu trávní rohože je napsáno, že semena vyklíčí za několik týdnů. Nemáte s tím někdo zkušenosti, za kolik týdnu konkrétně??

Travní rohož jsem dle návodu položil cca.3.4.2015 a spolu s ní jsem zasel travní směs na rovině. Je 30.4. a z Travní rohože ještě vůbec nic nevylézá. Ani na jediném centimetru přesto, že v ten samý termín zasetá tráva má již 4-5 cm.Od položení rohože ji pravidelně 2x -3z denně zalévám. Je již čas se znepokojovat?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 228.52 (?), 3.5.2015 8:00

Dobrý den,

zkuste poslat foto jak konkrétně máme zaseto, jde o to, zda jste osivo jen pohodil po půdě (zapracovat hrabněmi to moc nejde) nebo jste po osetí pokryl osivo ještě slabou vrstvou substrátu a jak silnou. Obecně Vám bude v rohoži trávník klíčit hůře a také bude dlouho trvat než se zapojí. Záleží samozřejmě i na směsi (druzích trav) jílky klíčí nejrychleji cca týden, kostřavy týden až 20 dní a nejpozději pak lipnice klidně až za měsíc. To, že Vám na volné ploše trávník již vyklíčil je a v rohoži nikoliv je normální a logické (na volné ploše májí semena více světla, proto je dobré vidět fotku jak je to oseté) i když by v té rohoži jílky měli dávno začít klíčit. Rohože je někdy lepší pokládat až do zapojeného trávníku a pak je je dosypat zeminou a nechat prorůst. Nicméně nejlepší je v místech kde plánuji trávník takto hodně zatěžovat jej vůbec nemít :-).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 14.129 (?), 3.5.2015 21:48

Děkuji, ale nepochopil jsem větu "Rohože je někdy lepší pokládat až do zapojeného trávníku"

Trávní rohož jsem použil právě proto, že při zasetí travního semena mi na svahu semena splaví voda a tráva nevyroste. U tohože výrobce slibuje, že jsou semena zalisovaná v té rohoži, tak lze založit trávu i na svazích.

postupoval jsem přesně dle návodu výrobce s vynecháním herbicidu, protože tam tráva ani nic jiného nebylo. Navíc jsem ji mírně "pokypřil" substrátem pro lepší udržení vlhkosti.

Na fotce je to špatně vidět (foceno mobilem proti slunci), ale v dolním pravém rohu pod svhem, je vidět tráva, která vzešla ze semen a na travní rohoži vůbec nic.
Ať vás prosím neplete, že na travní rohoži je trochu trávy vidět. Spoje rohože jsem zasypal substrátem smíchaným se semeny trávy.

A co se týče směsi:
V rohoži je prý použitá směs "hřiště"
já na rovinu použil směs! do stínu" přesné složení nevím


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 21.143 (?), 4.5.2015 8:19

Dobrý den,

omlouvám se, pro označení travní rohož se mne vybaví něco jiného než toto, tedy měl jsem původně na mysli jiný typ rohože. V tomto případě bude opravdu těžké i za pomoci této rohože na takovém svahu něco zapěstovat. Je vidět jak voda splavuje půdu a pokud bude na osivu více jak 2 cm zeminy tak bude klíčit opravdu těžko. Osobně bych to řešil travním kobercem, když jsem viděl cenu té Vaší rohože, tak to vyjde prakticky na stejno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 116.145 (?), 6.5.2015 2:22

-podívejte se v rohu do rohože, je ze dvou vrstev, jdou lehce rozdelit

-pokud vám nějaká nepoužitá rohož zbyla, vyjměte nějaká semena a udělejte zkoušku klíčivosti

-s travní rohoží jsem trávník zakládal, a její výhody jsou v té počáteční ochraně proti plevlu a na svazích... ale má svoje nevýhody, znovu bych ji nepoužil

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 211.114 (?), 31.3.2016 13:53

My to doma vyřešili touto travní rohoží se sítí proti krtkům v jednom. Je trochu dražší, ale kvalitnější. Používají travní semeno BARENBRUG, což je hodně kvalitní osivo a máme nádherný anglický trávník.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika