Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den pane Malý,

trávník vypadá dobře, hezky se Vám zahustil. Nyní to chce pravidelně sekat, výšku nechám na Vás, ale ideál je v nastavení sekačky na cca 3 - 4 cm. S tím hnojením, moc si to komplikujete :-). Mechu bych se pokud bude mít trávník živiny a bude zdravý nebál. Máte trávník na jihu, řešil jste sucho. Mechu se daří ve vlhkých částech na severní straně, pokud má trávník i tam sílu a je zdravý tak nemá moc velkou šanci. To, že je na zdi je něco jiného. Pokud Vám tam vadí tak jej můžete chemicky odstranit, Případně si kupte PH půdní tester (stojí do 100 Kč) a změřte si PH a pak jej případně řešte. Hnojivo používejte tak jak se má a dodžujte správnou dávku a frekvenci. Přehnojení je spíše na škodu. Upřímně pokud máte dva druhy hnojiv tak používejte jedn druh a pak když dojte tak vemte druhý. Výsledky u hnojiva Pure se dostavují až po delší době a pro trávník není dobré když dostane jednou silnější dávku pak zase slabší, jelikož hnojiva co máte mají dost rozdílný poměr dusíku. Hnojivo Pure používám každých 6 týdnů, plán hnojení lze najít u prodejců. Pokud chcete kombinovat Lovogreen NPK a Pure spring/summer, tak použijte Lovogreen na jaře (má hodně dusíku pro nastartování) a pak používejte Pure. Na podzim podzimní hnojivo a to 2 x.

Hnojení zálivkou - pozor na popálení, já když potřebuji rychle posílit nějaké poškozené místo, nebo jinak rychle neastartovat růst, tak použiji Kristalon Trávník a spíše v poloviční dávce, jelikož u průběžně hnojeného trávníku to bohatě stačí. Více neznamá lépe. Pokud Vás to baví a chcete se s trávníkem zabavit, tak snižte dávku o 1/3 a hnojte každé 4 týdny, ale pokud budete mít kvalitní dlouhodobá hnojiva tak frekvence 5 - 6 týdnů je plně dostačující. Delší frekvence než 2 měsíce zase není vhodná i u drahých profi hnojiv, existuje na trhu jen opravdu malé % hnojiv co dokáží uvolňovat dusík déle jak 2 měsíce, ale ty Vy nemáte.

Snažte se správně zalévat a sekat, již jsem o zálivce něco v mých posledních příspěvcích psal tak si je můžete dohledat. Sečení a správná zálivka je základ. Hodně zdaru. Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika