Jezírko v kádi



host - 195.162 (?) 
30.6.2017 9:51, zobrazeno: 5605x

Dobrý den, dostala jsem vyřazený sud z vinařství o rozsahu 200l, rozhodla jsem se ho v půlce rozřezat a udělat z něho jezírko. Má rozměry průměr 80cm, výška 50cm. Myslíte že bych v něm mohla chovat i rybičky a jaké? Ještě řeším provzdušňování, mám už objednanou solární fontánku, ale ta asi nebude stačit, bohužel vše musí být solár, nemám možnost připojit do elektřiny. Rybičky by samozřejmě přezimovávali v akváriu doma.

Děkuji za rady

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 139.10 (?), 10.6.2018 7:57

Jak to dopadlo? Kdybyste tam dala hodně rostlin, nejlépe mrazuvzdorných jako je Sagittaria leatifolia, Sagittaria subulata, Vallisneria spiralis, Egeria densa, Egeria canadensis, Acorus grammineus, a třeba i různé drobné lekníny a podobně, tak se dá ryby chovat s minimálními vstupy- rostliny z vody odebírají dusík a živiny které by podporovali růst řas, a z CO2 které vyprodukují ryby, okysličují vodu. Je ale nutné odhadnout počet ryb, a do takové malé nádrže nedávat karasy a závojnatky- ti by to rychle zaneřádili. Rostliny by nemusely zvládnout přemístění z vemku, kde je dostatek slunečního svitu do vnitř, kde se jen přisvěcuje ale je teplo- reagovaly by odumřením většiny listů. Proto se mi osvědčilo na takovéto účely pěstovat výše zmíněné rostliny, které zvládnou zimu, a no toto roční období je dát do zahradního jezírka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 41.18 (?), 20.5.2022 12:09

Pro tento účel by byla nejvhodnější velmi japonská rybka někdy zvaná "mini koi" protože je barvou podobná koi kaprům, ale dosahuje pouhých 4 cm. Je to Medaka japonská (Oryzias latipes) která se v Japonsku chová někdy od 17. století. Je dokonce ve své vlasti místy populárnější než nám všem známý karas, který je trochu špindíra a v menších nádržích neprosperuje tolik jako zmíněná medaka. Podobně jako karáska i medaku už před stovkami let šlechtili do několika barevných variací, a některé mají nesmírnou cenu. 

Je to nenáročná vděčná rybka chovaná v mísách a jezírkách pro okrasu (krásně se třpytí) a pro likvidaci komářích larev.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 81.144 (?), 20.5.2022 18:23
Sice už tato rada není nic platná, ale půlit 50 cm vysokou nádobu a dělat z ní jezírko je poněkud nerozvážné... Jinak bych chtěl popřát všem zahrádkářům pěkný víkend at už na zahradě a nebo na výletě a nebo na nějaké akci. V mých dvou oblíbených vesnicích se zrovna dnes ve stejnou dobu konaly akce dvě. Nešel jsem ani na jednu, abych žádnou vesnici neurazil. Mějte se fajn. :-) P.S. připravuju nálev z kopřiv proti mšicím, letos je to hrůza a přípravky chemické mají strašně dlouhou ochrannou lhůtu... :-(
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika