Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já jsem nepochopil na co se vlastně ptáte? Chtěl jste jímku abyste mohl přečerpávat vodu do rybníka a tím zvýšit jeho hladinu. A to přesto že "přítok máte" (nevím jak to chápat). Jímka se vám plní dle avšeho přání a můžete radostně přečerpávat. To byl cíl a ten je splněn, nebo se mýlím?

Drahá folie vám nepomůže. Nemáte přece problém s tím, že by se voda v jímce příliš rychle vsakovala. Naopak máte vysokou hladinu podzemní vody.

V podstatě, je-li poblíž vyšší vodní plocha, pak je výška podzemní vody (přesněji její tlak) roven hladině vody v rybníce. Podobně jako je třeba pod jezem tak vody odpovídající hladině vody nad jezem. Proto se často pod jezy v řekách často bortí a zvedá betonové dno. A proto se také zatěžuje kameny. Ne kvůli proudu padající vody a vymílání dna. Ale proti zvedání tlakem spadní vody.

To byste musel folií utěsnit celý rybník i jeho přítok a to pár desítek metrů proti proudu. Voda prosakuje z rybníka nejen hrází ale i podložím pokud tam není nepropustný jíl nebo skála. Což podle situace asi není. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika