Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To, že na "husinách" je slabá vrstva biofilmu může být způsobeno tím, že tam nechávám "probublávat" vzduch. Tím se husí krky vlastně čistí.

Otázka je, kam pak ten biofilm mizí. Myslím si, že odteče do jezírka. Ale zase to není nic kritického. Neco pak nasaje čerpadlo a minimálně část poté zachytí síto. Něco se možná usadí na dně. Dno jezírka vysávám 2x ročně (jaro před spuštěním fitrace a na podzim před vypnutím).

Pravidelně měřím vlastnosti vody a u NO2/NO3 jsem na neměřitelných hodnotách (orientačně měřeno pomocí Aqua Active Quick Stick).

Ryby určitě nepřekrmuji, ale hlady také nejsou.

Vlastní filtraci jsem nevymyslel. Původně jsem chtěl několikakomorovou "hotovku", následně několikakomorovou doma dělanou a nakonec jsem na základě rad tady ve fóru vyrobil toto (ale to jsem již psal). I kdyby bylo časem potřeba tomu pčedsadit ještě nějaký molitan na předčištění, tak se to dá dodělat.

Myslím si ale, že nejdůležitější je, že filtrace (možná zatím) funguje. Nebo ne?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika