Zakalená zelená voda



PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?)
27.7.2016 20:15

Slovo "koktejl" jsem nezačal používat já. A nešiřte poplašné zprávy.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7   
                  
host - 10.243 (?), 27.7.2016 13:55

Vy pravidelně nechápete pane P.P., tak skalice modrá je síran měďnatý. A ionizátor uvolňuje ionty mědi, stříbra a zinku. A z ionizatoru jste udělal kdoví jaký koktejl. A teď do chlóru doporučujete skalici. Ještě jsme neměli problém s vodou, co máme ionizátor a k tomu se dá kombinovat třeba Guanicid a voda je bez chlóru a jeho sloučenin, bez chemie vznikající reakcemi s další chemií a krásně voní. Vhodné pro alergiky. Já bych na místě paní vodu vypustil, neboť čistá voda vždy neznamená zdravá voda a má svoji vnučku určitě ráda. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 27.7.2016 17:50

Že modrá skalice je síran měďnatý vím. A jestli jsou zdravější ionty mědi ze skalice nebo z ionizátoru neví asi nikdo. Paní má koktejl ze skalice = mědi, vy ze stříbra, mědi a zinku. Pokud vám neuniklo, paní ionizátor nemá. Tedy rada jak je z něj sqělá voda je jí na nic. Stejně vám asi nejvíc vadí, že ta skalice pomohla. Problém je vyřešený, není třeba další diskuse.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 10.243 (?), 27.7.2016 18:41

Pane P.P. paní jsme se snažili poradit snad všichni, aby jí to pomohlo. Pouze je divné, že někdy se Vám měď ve vodě líbí a jindy je koktejl. Ano, problém je vyřešený, že voda není zelená, ovšem je to po Vašem koktejl mědi, sirnanu a chlóru a ještě flokulantu. To má s ionizátorem pramálo společného. Vy se koupete v tabletách, tak jste na koktejl zvyklý. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 10.243 (?), 27.7.2016 18:52

Já a odkud má pan P.P. ten koktejl, to se hned tak neslyší.

Ač se to nezdá, tak Česká republika patří v Evropě mezi země s nejvyšším počtem domácích bazénů v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. A až 95% lidí, kteří bazén vlastní, si z vody v něm nevědomky vytváří díky používání chloru zdraví nebezpečný koktejl. Používání chloru na čištění vody v bazénech a vířivkách je totiž zcela běžné a to i přesto, že se jedná o toxickou a zdraví nebezpečnou látku. Jeho typický zápach již mnoho let k letním radovánkám tak nějak neodmyslitelně patří.
Zdravotní rizika související s používáním chloru
I nízká koncentrace chloru v bazénu dokáže poškodit naše zdraví. Chlor totiž v reakci s dalšími látkami zvyšuje riziko vzniku astmatu, zánětu průdušek, gynekologických obtíží či ekzémů. Ve vodě se totiž z našeho těla přirozeným způsobem uvolňuje pot, který obsahuje právě ony látky, které s chlorem reagují. Vzniká tak trichloramin, který způsobuje například podráždění očních spojivek.
Respirační potíže
Chlor v bazénu nepříznivě působí také na dýchací cesty nejen batolat, ale i starších dětí. Během plavání totiž vdechují nebezpečné aerosoly z chlóru, které se vytvářejí těsně nad vodní hladinou. Toto riziko se zvyšuje ve špatně odvětrávaných prostorách, což mohou být například domácí zastřešené venkovní bazény nebo vířivky. Za problémy s dýcháním v tomto případě ale nemůže jen chlor, ale to, jak reaguje s dusitany a dusíkatými látkami. Toxický začíná být až v momentě, kdy likviduje nečistoty či nějaké mikroorganismy. V tuto chvíli také začne zapáchat.
Alergie
Asi nejčastěji se po koupání v bazénu s chlorovanou vodou objevuje již zmiňované podráždění očí a zánět spojivek. Chlorem ošetřená voda však může vyvolávat kožní problémy, jako jsou vyrážky, podráždění kůže, ekzémy či atopický ekzém. S těmito obtíži nejčastěji bojují osoby mající citlivou pokožku a také děti. Bylo zjištěno, že chlorovaná voda je dokonce zodpovědná za zvýšené riziko rakoviny kůže a to z důvodu toho, že chlor narušuje pokožku těla a kůže poté hůře odolává slunečními záření.
Gynekologické potíže
Ženy se po koupání v chlorem dezinfikovaných bazénech často potýkají s nepříjemnými kvasinkovými infekcemi. Chlor je totiž tak účinný, že zabíjí nejen mikroorganismy v bazénové vodě, ale také ty v lidském těle a to u žen vede k tomuto trápení. Chlor zkrátka naruší přirozenou rovnováhu mikroorganismů v ženském těle a tím dojde k přemnožení patogenů, které ženám tyto gynekologické potíže způsobují. Často mají bohužel dlouhodobý charakter a neobejdou se bez léčby.
Bezpečné koupání pomocí bezchlorové dezinfekce
V současnosti jsou již k dostání dezinfekční přípravky do bazénů, které dokážou zdraví škodlivý chlor zcela nahradit. Jsou velmi účinné a nemají žádné negativní vlivy na lidské zdraví. Fungují na bázi víceúčelového polymeru, který se používá jako dezinfekční prostředek – jde o vysoce efektivní baktericid, virucid a fungicid. Nejsou v něm obsaženy žádné toxické látky a není dráždivý. Bez problémů se používá také ve zdravotnictví, textilním i potravinářském průmyslu, v oblasti úpravy a hygienického zabezpečení vod a povrchů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 27.7.2016 20:15

Slovo "koktejl" jsem nezačal používat já. A nešiřte poplašné zprávy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 10.243 (?), 27.7.2016 20:23
Pane P.P. koktejl jste o bazénu psal. Nemám rád chlór v bazénové vodě, pro mne info o chlóru není poplašná zpráva.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 124.108 (?), 18.6.2019 9:46

S tou bezpecnostou bezchlorovej chemie nemate pravdu, vid: Benzalkoniumchlorid

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 24.184 (?), 28.7.2016 18:20

Dobrý den nám také pomohla modrá skalice nedám na ní dopustit používáme ji už třetím rokem v kombinaci s chlorovacíma tabletama a sme všichni zdraví i děti musí se jen dodržovat doporučené dávkováni 3g na m3 dáváme tak dvakrát až třikrát za sezónu deně filtrovat a očas vysát dno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 223.10 (?), 29.7.2016 7:02
S chlorem pomůže i sluníčko.A zase chce to čas. Když si budete měřit jeho koncentraci zjistíte, jak rychle se snižuje.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
<  6,  7   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika