Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Odpověď pro MH. xxx.188.68
Podle mého názoru, k výrobě ClO2 potřebujeme základní látku, Chloritan sodný. Ve slově je tam chlor, ano ale při reakci různými aktivátory nebo redukčním činidlem (kyselin) nám vznikne plyn ClO2. Ve vodě, po čase a to je hlavní, nám pak nevznikne vázaný chlor. Může se to i pojmenovat, že se jedná o technologii bezvázaného chloru, nebo alternativa kde nevzniká vázaný chlor při reakci s nečistotami.

Jak tady bylo napsáno, vznikne nám, ClO2 oxidační činidlo (0,95 V = oxidační potenciál), kde oxidace je elektrochemický proces. Je to odstřelovač elektronů, jak potká protivníka, tak mu odstřelí pár elektronů z vnější membrány a tím se DNA buňky rozpadne. Protože elektrony udržují vše pohromadě. Takže může odstřelovat (oxidovat), jenom pouze látky, které mají oxidační potenciál slabší, než má on sám. Což jsou všechny nečistoty v bazénu. Alespoň tak to chápu.
Omlouvám se, za takové vysvětlení hlavně chemickým znalcům, chtěl jsem jenom to říct trošku jinak. K pochopení ostatních.

Olin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika