Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jak píší již přede mnou: domů ji neberte, přezimujte ji venku.

Pokud máte možnost ji založit venku do záhonu, udělejte to.

Na rozdíll od ostatních bych však jednal trochu odlišně: nejspíše bych ji vyklepl z květináče a zasadil/založil navolno. Použil bych substrát pro azalky a rhododendrony anebo čistou rašelinu. Pokud to bude opravdu dočasné stanoviště, nejspíš by bohatě stačil 20 l pytlík substrátu (nevíme, jak velký květináč Vaše azalka nyní má). Do předpokládané jarní výsadby v novém substrátu ani nestačí zakořenit, možná jen trošičku, ale vláhu si bude moci nabírat z okolí celým povrchem kořenového balu (čemuž by bránil ponechaný květináč při pouhém založení).

Anebo, když už byste si nebyla jista včasným přesazením na trvalé stanoviště a chtěla byste azalku i nadále pěstovat v květináči, pak bych ji ještě nyní přesadil do o několik centimetrů většího květináče... opět bude mít větší možnost čerpat vláhu z většího objemu substrátu.

Pokud byste možnost založení ve volné půdě neměla, pak bych ji přesadil do o několik centimetrů (cca 5 cm na každou stranu) většího květináče a ten bych obalil několika vrstvami biblinkové fólie, polystyrénem apod proti přílišnému promrzání; stanoviště: severní strana (aby nedocházelo k opakovanému rozmrzání a zamrzání).

V žádném případě nyní už nehnojte.

Josef.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika