Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Také jsem narazil na problém se sušením rajčat a švestek. V první variantě jsem měl kolektor udělaný jednoduše, jak popisuje většina návodů. Nebyl dostatečně izolovaný, plech špatně osazen a jen jednoduché sklo. Teplotní zisk jen cca 20-30°C. Prohlédl jsem si teplovzdušné kolektory na přitápění domů a podle doporučení upravil kolektor. Přidána pořádná izolace tělesa kolektoru, upravil plech a hlavně instaloval dvojsklo. Teplotní zisk se ihned zdvojnásobil. Také instalace ventilátorů přispěla k urychlení procesu. Navíc jsem do sušičky istaloval několik cihel, které se nahřejí a prodlouží dobu sušení. A dalším řešením pro prodloužení vyhřívání bylo, že jsem přidal na boční stěny menší kolektory, které se nahřejí východním a západním sluncem. Na fotografii ještě nejsou. Dalším podpůrným řešení je dobře izolovat sušící komoru (další zbytečný únik tepla), zatím jsem neměl potřebu realizovat.

Jablka: průměrně 2 dny sušení, švestky 4-5 dnů.

Ještě k sušení bylin a zeleného, protože se suší bez přístupu světla, zůstávají zelené části rostlin skutečně zelené. Kdo nemá nadbytek prostor na sušení, ten ocení i tuto sušičku.

Jsou k dispozici průměry slunečního svitu i energie dopadající na m2, ale tím nebudu zatěžovat.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika