Myši na půdě



host - 100.11 (?) 
9.10.2014 2:23, zobrazeno: 12915x

Ahoj, trápí nás doma myši... máme dva roky dělanou novou střechu, krytina, ten igelit nebo co se to tam dává a tak, ale trámy bez změn a půda taky zůstala jako byla, je teda pravda, ze je tam ještě pořád od doby co tu bydlíme nějakej bordel, protože ty co tu bydleli, tak tam házeli všechno a my to měli vyházet, když byla střecha ještě otevřená, ale každej se na to vyprdnul... u nás je to tedy problém s půdou, byl teď půl roku klid, loni pastičky a pastičky a všechno se postupně na klobásu vymlátilo, řekl bych, ale nyní už tady otravují opět, začalo být venku hnusně a už tady zase jsou... problém je že mám jako strop podbitě palůbky nad tím je vata a polystyrenové kuličky a pak jsou prkna které dělají jakoby podlahu, ale na půdu nechodíme vůbec a ona vždycky vleze nad to moje podbití a škrábě a běhá no hrůza a padá bordel, hovna, polystyren a můžu každý den vysávat, včetně toho, že ten prach dejcháme..., odpuzovací cvakátko nepomohlo, a jed to je hloupost protože tam ta myš chcípne a někde se to tady projeví... vůbec mi nenapadá, kde se tam ty hnusný svině berou, neexistují nějací odborníci na hubení, těhlech potvor? Problém č.2 pod barákem byla taková kolna předěláno na barák propojeno zemí s naším sklepem kvůli elektrice, vodě, topení... napojeno přímo na jímku, je možné, že se ty myší tou odpadní rourou podhrabou a dostanou se na druhou stranu druhého baráku nebo je více pravděpodobné, že se dostali k tomu provrtanému vstupu kde vede všechno to vedení a tudy lezou do baráku... ten vrt se udělal i tak, že se tam vysypalo sklo a mazalo se to různejma věcma a myší jsou dole v baráku taky stále, většinou zalezou k nádobi a k troubě, pod troubu kde se hubí pastičkama... nějakej nápad odborné pomoci? kočka? předem díky

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 9.10.2014 7:47

Kočka, fretka, pes a jakýkoliv predátor v domě je dobrou prevencí před usídlením myší. Druhá věc je (ne)dostatek snadno dostupné potravy. Při líčení pastí je nutné mít na paměti, že plno hlodavců je býložravých a dá přednost pastičce vegetariánské (s mrkví, pastinákem, banánem, ořechovou/makovou nádivkou do buchet) před pastí s masem, špekem, klobáskou či sýrem.

Škrábavé zvuky může vydávat i větší hmyz (tesaříci). Fungicidně-insekticidní ochrana dřeva je tak první volbou pro ošetření dutin, protože zápach těchto přípravků v dutinách za palubkovým podbitím působí repelentně i na hlodavce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 9.10.2014 9:13

Oříšek přiláká každou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 9.10.2014 9:48

maková nebo oříšková nádivka se však lépe do sklapovacích pastiček líčí... Celý oříšek je méně vhodný, pokud nejde o lávkové propadlo nebo klíckový lapák.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 234.9 (?), 9.10.2014 12:51
Pane SvK, ten klíckový lapák, je akorát na dvě věci. Je zřejmé, že jste do takového zařízení, myši nelapal. Je to jeden z těch různých ismů, které se někomu podařilo prosadit. Bylo by vhodné vědět, kdo takový lapák testoval. Pastičku v této podobě v minulost hojně vyráběli SN, Nepoužívali však pletivo, ale jen ohnuté dráty. Jatá myška velmi snadno ze síťové vyleze. Jsou to jen vyhozené peníze
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 9.10.2014 13:54

jako nejúčinější "bezobslužnou" past považuji lávkové propadlo, které je schopné pochytat více jedinců na jednu návnadu.

Nezpochybnitelná je účinnost sklapovacích pastiček od klasiky "pružinová na prkénku" až po nové plastové "oříšky". Výhodou sklopky je, že oběť je při kiontrole již mrtvá, nebo snadnou šetrně usmrtitelá.

Máte pravdu, že u některých klíckových lapáků není vnitřní konec vrše dostatečně roztřepen a po protažení myši se tak drátky opřou o sebe a zamezí samy sobě zpětnému zúžení otvoru, což se u staršího drátenického modelu nemohlo stát ani teoreticky. Nezbývá než DODO úprava. Používám ji jako signální, protože do ní lze nalíčit společně oříšek, rozinky, sýr s pískavicí i maso ve formě granulí kočičího žrádla. I kdyby myš utekla, vím že se oříšek nemohl zakutálet a kočky nesežraly ostatní návnadu. Podle toho co by případně zmizelo se pak nalíčí do sklapovaček. Jako výhodu síťového provedení vidím v tom, že mi již několikrát prokázal, že šramocení pochází od hmyzu (který se tam také chytil).

;-)
;-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 9.10.2014 13:08

Beton, dřevo,izolační vatu, polystyrén,karton, plech,papír myši nežerou-když už,tak stavební materiál použijí ke stavbě pelechu,hnízda.Asi někde poblíž mají vydatný zdroj potravy.Myslím, že by se tam opakovaně myši nevyskytovaly, kdyby tam neměly co do huby... a teplo není rozhodující.Takže otvory ucpat, klobásy,uzené, pšenici,sušený chleba, ořechy,staré zásoby mouky přemístit jinde... myši se odstěhují samy... pokud né, kočička na noc to jistí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Tondaa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (87) - 253.34 (?), 9.10.2014 19:32

Ahoj - pokud nejste nějak..cimprlich.. - doporučuji tohle. U nás to funguje na chatě i ve včelíně..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika