Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Naprosto stejna zkusenost - upevneni skel, zajisteni oken a dveri - chabrus. Dalsi nedostatky:

- netesnost stresnich skel proti podelnemu ramu - "pozednici", min. 5mm mezera pod stresnim sklem po celem obvodu. Pri vetru zcela evidentne profukuje, na jare se sklenik netesnostmi velice ochlazuje. Resenim je dotesnit penovym tesnenim pro stresni konstrukce... a vetrat radeji okny

- mam sklenik siroky 3 m a tam jsou nestastne resena okna - kridlo okna je stejne dlouhe jako pro uzsi sklenik (pro 3 m model je okno kratsi o cca 30cm). Ram okna se tak dole opira o ramecek doplnkoveho skla, kterym je vyplneno tech chybejici 30 cm. Tim, ze kridlo doseda shora, vznika po bocich klinovita mezera az 1 cm vysoka - opet vyrazna netesnosti. Resenim je zkratit doplnkove sklo a predelat plechove upevneni + dopltir tesneni - to uz je trochu honicka, musi se naohybat kompletne nove profily

- dalsi nectnost je, ze pri vetru skla drnci - nutno bodove podmaznout cirym silikonem

- do dverniho ramu jsem nalepil kus penoveho tesneni - dvere nedrnci a pokud je vitr zabouchne, tesneni tlumo naraz

- zasklival jsem pri podeprenem hrebenu, vse peclive srovnane, kdyz jsem po zaskleni vse dotahl a povolil podepreni, hreben si sedl a skla po obou stranach vsech vnitrnich sikmych vyztuh se odtahla o cca 5 mm od ramu. Vyresil jsem to tak, ze v mistech sikmych vzper jsem natahl 4mm ocelove lanko a stáhl podelne "pozednice" k sobe. Mam ale sklenik se zapustenou chodbickou, takze na vysku mista dost, u skleniku na rovine toto nebude mozne.

- drobnost - zcela chybí podlozky. U pacek na drzeni skel jsou 6mm otvory, sroubky M5... Proste jsem koupil nekolik set podlozek, ale mohly byt v dodavce rovnou..

Shrnuto - sklenik si poridte pokud vas bavilo hrát si se stavebnicí Merkur, máte dílnu a dost casu, mate navic 1500 - 2000 kc a chcete si vyzkouset vlastni schopnosti pri upravach/opravach konstrukcnich nedostatku. 

Po doladeni uvedenych (a dalsich asi 20 drobnych) nedostatku je sklenik v pohode.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika