Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já bych to zase tak tragicky, jako někteří předchozí přispěvatelé, neviděl.

Největší kopec u plotu, kde je situace nejhorší - lesklá tkaná textilie, která je hladká a opravdu se na ní nic pořádně neudrží - si zaslouží osázet souvislým porostem plazivých jalovců (především Juniperus horizontalis), případně nízkých stálezelených skalníků (Cotoneaster Skogsholm, Coral Beauty, Parkteppich apod.). Během jednoho, dvou (tří) let se rozrostou tak, že textilie nebude vidět. 

Plošně menší problémy bych řešil opět plazivými rostlinkami, ale teď už spíše trvalkového a skalničkového charakteru: huseníky (Arabis), tařička (Aubrieta), rožec (Cerastium), třeba i bergénie, kakost (Geranium macrorhizum Spessart); dále třeba nízké keříky typu "zakrslých" japonských tavolníků - Spiraea japonica Little Princess a Golden Princess, použijte třeba i ořechokřídlece (caryopteris) a levandule, i pokryvné růže (The Fairy) apod.

Základ z konifer už máte hotový.

Dosadby řešte tak, že větší plochu osázíte vždy jedním druhem, aby to nebylo moc roztříštěné: nekupujte tedy deset různých druhů skalniček "když ony jsou všechny tak hezké", ale nakupte raději deset kousků od jednoho druhu a ty vysaďte tak, aby z toho byla ucelená plocha.

A mezitím, než se to všechno trochu rozroste, prostě vydržte třeba i ten pohled na koukající textilii.

Josef.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika