Rotvajler



Stránky: 1,  2   
host - 245.189 (?) 
24.7.2009 10:53, zobrazeno: 58645x

Dobrý den, mám doma 2 letou fenku Rotvajlera, je tak trochu paličatá a divoká, ale jinak je to hrozný mazel.Nevím jak ostatní chovatelé, ale já přímo nenávidím když se těmhle plemenům říká "bojová" kdo tohle vymyslel, to že sou tihle psi mohutnější a ostražitější neznamená snad že se každý cvičí k boji a myslím že tady ten blábol o tzv "bojových plemenech" podpořil ještě fakt že Rotvajleři se vycvičují pro pěší policii... Třeba ta naše -Digina- sou jí 2 roky a svou, docela velkou, zahradu si dokáže pohlídat, a když příjde někdo koho ještě nezná tak stačí když ji pohladí po čumáčku ona si ho očichá a dál ho bere pouze jako návštěvu,,nikoliv narušitele...

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 60.26 (?), 24.7.2009 20:37

ja jsem jeste neslysel ze by nekdo Rotvajlera nazval bojovym plemenem

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Zera - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88) - 73.236 (?), 24.7.2009 23:37

Rotvajler patří do skupiny služebních plemen.Ale je často pro svoji neúprosnost a tvrdost zneužíván a je cvičen jako bojový pes.Což je při jeho proporcích dost průšvih.U služebních plemen je prioritou učenlivost, ochota pracovat, poslušnost, zvladatelnost psa čili i zvladatelnost případné agresivity.U bojových plemen je agresivita prioritní.Rotvajler, jako každé služební plemeno, by měl mít "práci".Jinak se při své inteligenci nudí a vymýšlí lumpárny.

Služební plemena patří jen do rukou zkušených chovatelů.Doporučuju si o povaze Rotvajlera sehnat informace.Čím je starší je tvrdohlavější a mrzutější.Připravte se na to.      

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 55.26 (?), 26.7.2009 1:35

Já si dovolím jen poznamenat - abyste nebyla jednou velice překvapená, až jednoho krásného dne někdo pohladí vašeho rotvajleřího mazla a skončí s prokousnutou rukou. Jste velice naivní, z vašeho příspěvku to přímo čiší. Měla jste už nějakého psa? Máte zkušenosti s výcvikem? To, co píše Zera, by vás mělo setsakramentsky varovat. Zera to píše velice kulantně. Mimochodem - cizí lidé by vašeho psa neměli hladit vůbec. Nechat se očichat (ruce) a to je všechno. Ale chápu, že ono se to kecá, když je takový mazel, viďte. Přesto se nenechejte ukolébat. Myslím to dobře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Zera - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88) - 73.236 (?), 2.8.2009 0:32

Vidím, že jste zpálená pro věc.Jen bych to nebrala tak razantně.Můj dovětek o informaci týkajíci se rasy byl pro jistotu.Věřím že majitelka psa si je vědoma proporcí psa a  jeho možností využití síly.Věřím taky, že normální majitel si svého psa vychová dobře.Pokud si pořídí takové plemeno, které vyžaduje trochu tvrdší, nikdy nezrazující přístup, určitě se podle toho zařídí.Neděsila bych majitelku.Znám spoustu případů, kdy malý, vzteklý a nevychovaný Pražský krysařík způsobil dost vážná zranění. Není to vždy jen o rase ale o i výchově a nás lidech.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 112.6 (?), 10.8.2010 13:21

co to je za nesmysl, ze pro boj je dulezita agresivita? To jako ze zautoci na kohokoli v dosahu? Bojovy pes nikdy nesmi zautocit bez rozkazu - t.j. agresivita je naprosto nezadouci.

Takovy pes na sobe musi nechat drivi stipat. A kdyz dostane rozkaz, tak musi bojovat az do konce - bud je mrtvy on, nebo protivnik.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 13.97 (?), 8.3.2011 8:16
Máte pravdu, před slovem agresivita mi chybí slovíčko zdravá.Čili zdravá agresivita, ovladatelná.Zera
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 13.97 (?), 8.3.2011 9:13
Ještě bych chtěla dodat, že já osobně nevidím smysl v tom, že si pořídím takového psa na kterém budu doma dříví štípat a pak ho na povel nechám roztrhat cizí zvíře nebo nechám cizím zvířetem roztrhat jeho.V tom je právě to nebezpečí těchto plemen.Vycvičit psa k tomu aby zabíjel pro moje potěšení je zvrhlost.Zera
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 48.215 (?), 26.9.2010 7:03

dobry den nemohu pochopit proc ho nejaci typi lidi naziji takto ja sem s timto plemenem nejspokojenejsi pro me je to nejlepsi plemeno ze vsech mam je rad ale jak si ho vychovate takyvy bude v dospelosti ja sem proti toma aby se vsechna vina hazela na psa on za to nemuze to jeho majitel kdyz nemane s rotvajlerema nake skusenosti radim jen takk ze se vam libi neporizovat!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 177.66 (?), 4.3.2011 21:31
Naprosto souhlasim! Mam rok a pul starou rotvici, je to moje druha (prvni uz odpociva v psim nebi...:(Dovolim si reagovat na Zeru... nesouhlasim s tim, ze vychova rotviku musi byt tvrda... moje fenka je bazliva a daleko vic s nim zmuzu, kdyz s ni jednam normalne, v klidu, s rozvahou, bez kriku, ale taky ne prilis "mazlive"...kazdy pes je jiny, kazdy potrebuje to svoje a majitel by sam mel najit tu spravnou cestu, jak byt on i jeho pes stastny a v pohode... rotvici jsou hrozne vnimavy... mam vyzkouseno, ze kdyz mam spatnou naladu, jsem ve stresu, z neceho (pro psa neurciteho) mam obavu, pes to vyciti a chova se uplne jinak, nez kdyz jsem v klidu s dobrou naladou...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika