Rotvajler
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.189 (?) 24.7.2009 10:53, zobrazeno: 58813x
Dobrý den, mám doma 2 letou fenku Rotvajlera, je tak trochu paličatá a divoká, ale jinak je to hrozný mazel.Nevím jak ostatní chovatelé, ale já přímo nenávidím když se těmhle plemenům říká "bojová" kdo tohle vymyslel, to že sou tihle psi mohutnější a ostražitější neznamená snad že se každý cvičí k boji a myslím že tady ten blábol o tzv "bojových plemenech" podpořil ještě fakt že Rotvajleři se vycvičují pro pěší policii... Třeba ta naše -Digina- sou jí 2 roky a svou, docela velkou, zahradu si dokáže pohlídat, a když příjde někdo koho ještě nezná tak stačí když ji pohladí po čumáčku ona si ho očichá a dál ho bere pouze jako návštěvu,,nikoliv narušitele...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 60.26 (?), 24.7.2009 20:37
ja jsem jeste neslysel ze by nekdo Rotvajlera nazval bojovym plemenem
|
|
|
|
|
|
|
Zera - Bronzový Zahrádkář (88) - 73.236 (?), 24.7.2009 23:37
Rotvajler patří do skupiny služebních plemen.Ale je často pro svoji neúprosnost a tvrdost zneužíván a je cvičen jako bojový pes.Což je při jeho proporcích dost průšvih.U služebních plemen je prioritou učenlivost, ochota pracovat, poslušnost, zvladatelnost psa čili i zvladatelnost případné agresivity.U bojových plemen je agresivita prioritní.Rotvajler, jako každé služební plemeno, by měl mít "práci".Jinak se při své inteligenci nudí a vymýšlí lumpárny.
Služební plemena patří jen do rukou zkušených chovatelů.Doporučuju si o povaze Rotvajlera sehnat informace.Čím je starší je tvrdohlavější a mrzutější.Připravte se na to.
|
|
|
|
|
|
|
host - 55.26 (?), 26.7.2009 1:35
Já si dovolím jen poznamenat - abyste nebyla jednou velice překvapená, až jednoho krásného dne někdo pohladí vašeho rotvajleřího mazla a skončí s prokousnutou rukou. Jste velice naivní, z vašeho příspěvku to přímo čiší. Měla jste už nějakého psa? Máte zkušenosti s výcvikem? To, co píše Zera, by vás mělo setsakramentsky varovat. Zera to píše velice kulantně. Mimochodem - cizí lidé by vašeho psa neměli hladit vůbec. Nechat se očichat (ruce) a to je všechno. Ale chápu, že ono se to kecá, když je takový mazel, viďte. Přesto se nenechejte ukolébat. Myslím to dobře.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 112.6 (?), 10.8.2010 13:21
co to je za nesmysl, ze pro boj je dulezita agresivita? To jako ze zautoci na kohokoli v dosahu? Bojovy pes nikdy nesmi zautocit bez rozkazu - t.j. agresivita je naprosto nezadouci.
Takovy pes na sobe musi nechat drivi stipat. A kdyz dostane rozkaz, tak musi bojovat az do konce - bud je mrtvy on, nebo protivnik.
|
|
|
|
|
|
|
host - 13.97 (?), 8.3.2011 8:16
Máte pravdu, před slovem agresivita mi chybí slovíčko zdravá.Čili zdravá agresivita, ovladatelná.Zera
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 13.97 (?), 8.3.2011 9:13
Ještě bych chtěla dodat, že já osobně nevidím smysl v tom, že si pořídím takového psa na kterém budu doma dříví štípat a pak ho na povel nechám roztrhat cizí zvíře nebo nechám cizím zvířetem roztrhat jeho.V tom je právě to nebezpečí těchto plemen.Vycvičit psa k tomu aby zabíjel pro moje potěšení je zvrhlost.Zera
|
|
|
|
|
|
|
host - 48.215 (?), 26.9.2010 7:03
dobry den nemohu pochopit proc ho nejaci typi lidi naziji takto ja sem s timto plemenem nejspokojenejsi pro me je to nejlepsi plemeno ze vsech mam je rad ale jak si ho vychovate takyvy bude v dospelosti ja sem proti toma aby se vsechna vina hazela na psa on za to nemuze to jeho majitel kdyz nemane s rotvajlerema nake skusenosti radim jen takk ze se vam libi neporizovat!!!
|
|
|
|
|
|
|
host - 177.66 (?), 4.3.2011 21:31
Naprosto souhlasim! Mam rok a pul starou rotvici, je to moje druha (prvni uz odpociva v psim nebi...:(Dovolim si reagovat na Zeru... nesouhlasim s tim, ze vychova rotviku musi byt tvrda... moje fenka je bazliva a daleko vic s nim zmuzu, kdyz s ni jednam normalne, v klidu, s rozvahou, bez kriku, ale taky ne prilis "mazlive"...kazdy pes je jiny, kazdy potrebuje to svoje a majitel by sam mel najit tu spravnou cestu, jak byt on i jeho pes stastny a v pohode... rotvici jsou hrozne vnimavy... mam vyzkouseno, ze kdyz mam spatnou naladu, jsem ve stresu, z neceho (pro psa neurciteho) mam obavu, pes to vyciti a chova se uplne jinak, nez kdyz jsem v klidu s dobrou naladou...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|