Příspěvky uživatele - Skalovi.pisek

Rez hrušňová, 30.7.2009
Je to jistě rez hrušňová. Nic nepřesazujte, ale ponořte se hlouběji do témat "Choroby" a "Hrušně". Je toho tam o ní mnoho napsáno.
Použití dřeva na uzení nebo grilování, 30.7.2009
Ještě dovětek. V žádném případě nepoužívejte ani na uzení, ani na gril dřevo z jehličnatých stromů.
Použití dřeva na uzení nebo grilování, 30.7.2009
Je zajímavé jak lidé riskují znehodnocení závěrečného produktu, kterému přederm věnovali tolik práce, nebo tolik peněz. Štiplavost uzeného většinou bývá zaviněna spalováním ne dost suchého dřeva - několik let ve štěpinách. Nejlepší buk, příp. suché... celý příspěvek >
Česnekocibule, 26.7.2009
Pane Václave bez ohledu nato co to vlastně pěstujete bych se chtěl zeptat: vy ještě máte Metation? A po postřiku ním tu česnekocibuli jíte?
Likvidace peťouru, 26.7.2009
Ten pěťour má několik pro nás nedobrých vlastností. Vytváří semena bez opylení a ta semena jsou tak zvaně "přeléhavá". To znamená, že leží v půdě i několik let (můj předchůdce ve psaní si z vás nedělal legraci s těmi dvaceti lety) a když... celý příspěvek >
LUKON_GLADS, 26.7.2009
Zkušenosti mám jen dobré. Nebojte se.
Pavučinky na okurkách, 26.7.2009
JEstli je toho hodně, zkuste ty staré - moc poškozené - listy odřezat a vyhodit do popelnice. Postřik za několik dnů zopakujte. Tím zničíte i případné nově vylíhlé jedince a rostliny by se měly ještě zmladit. Zkuste přihnojit třeba Kristalonem... celý příspěvek >
Pavučinky na okurkách, 23.7.2009
Jedná se o roztoče - Svilušku chmelovou. Ty listy jakoby zdrsní a jsou na nich světlá místa po jejich sání. Zasáhnout možno Omitem, nebo Talstarem (opakovaně). Také na ně platí Biool, nebo dravý roztoč. To by bylo ale na počátku výskytu. Pozor! Múže... celý příspěvek >
Do oblasti 314 m.n.m, 23.7.2009
Ještě ve vyšší n.v. mám dobré zkušenosti s Bergeronem, Karolou a Rakovského. Na ty extra holt musím zapomenout. Vyvarujte se Maďarské a Velkopavlovické.
Praskání plodů, 22.7.2009
Dědo Hary vám říkají i doma? S tím očkováním bych ještě počkal Nebudou vyzrálá očka broskví. Půjde ale roubovat ostatní peckoviny za kůru, nebo plátováním. Tak se zatím vydovádějte při tom, nebo zatím můžete brousit vercajk. Střední část... celý příspěvek >
Placate broskve?, 22.7.2009
Opravdu máte raritu. Jedná se o plochou broskev pocházející z Číny. Přes to, že k nám byla dovezena kolem r. 1850 nepopisuje ji ani Jan Říha, ani arch. Vaněk. Vyžaduje chráněné polohy. Původní byly neobvykle sladké a aromatické. Ten název PEEN-TO je... celý příspěvek >
Postřik na plevel v bramborách, 21.7.2009
Zase jeden fantasta. Proč by měl být Senkor v bramborách? Vysvětlíte nám to prosím?
Umývání brambor při sklizni?, 21.7.2009
Proč musíte sklízet brambory v červenci. Vždyť ještě nejsou zralé. To znamená, že nemají dostatečně silnou a pevnou slupku. Ten, kdo musí omýt brambory, dělá to na ůkor jejich skladovatelnosti. Brambory mají jednu dobrou vlastnost, že případné oděrky... celý příspěvek >
Katalpa, 21.7.2009
Katalpu znám jako parkový strom. I když se o něm říká, že je háklivý na mráz, nikdy jsem na něm neviděl mrazové poškození i když je dá se říci v mrazové kotlině, kde ořešáky namrzají. Dejte pozor kterou budete sázet. Něktaré dorůstají v dospělosti... celý příspěvek >
Tak co kadeřavost?, 16.7.2009
Nevypadá to na kadeřavost. Teď už se nešíří. Kroutit listy by mohly mšice, nebo jiný škůdce. Opravdu nález kadeřevosti by byl vyjimkou, která vám už neuškodí.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika