Přemluvil jsem manželku na takový pěkný turistický výlet a přes Babí lom (rozhledna a cesta po takovém krásném skalním hřebenu) jsme šli do Šebrova. Abych pravdu řekl, tak jsem na tuto akci šel ze dvou důvodů: Za prvé proto, že jsem si chtěl koupit semena různých odrůd od firmy, která na svém webu inzerovala, že se této akce zúčastní. Její účast se však omezila pouze na tu výstavku různých tykví, jejichž semena prodávají. Pro mne zklamání. Druhým důvodem bylo ochutnán í různých receptů z dýní, což zase nabízelo zahradnictví, které celou akci pořádalo. Ochutnal jsem dvě pomazánky z dýní a dýni grilovanou na olivovém oleji (ochucenou česnekem a tymiánem). Docela zklamání- pomazánky nic moc a grilovaná dýně mně chutnala méně než obyčejné pečené brambory. Měli tam i juice, mám dojem i pivo, buchty, polévku a nějaké maso s přílohou z tykví, ale to mne nezajímalo. Jinak si myslím, že dobrých receptů na úpravu tykví nemůže být nikdy dost, a že klidně se mohou psát i do toho vlákna, které uvádí Elena. Doufám, že někdo má nějaké odzkoušené recepty, které by mne a možná i další mohly inspirovat (přiznám se, že mne zajímají spíše recepty na slano). Pokud se Vám nechce psát recept, tak prosím ani nepište odkazy na další vlákna a webové stránky..
Vladimír