Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

dle mě záleží i na stanovišti - na rajčata mi svítí sice celý den, ale bydlím v chladné mrazové kotlině s potokem, kde se celkem daří plísním - 

1. rok jsem měl 80 rajčat a mulčoval jsem posekanou trávou, plíseň nějaká byla, ale podařilo se na uzdě držet postřiky a rajčata zdecimovala až někdy na konci léta. 

2. rok loni opět cca 80 rajčat - navnaděn minulou sezonou jsem opět mulčoval posekanou trávou, hnojil zákvasem z kopřiv a měl krásný bujný rostliny, místa myslím dostatek, tu a tam jsem zkusil vést boční výhony po vlastní tyčce. no vzhledem k chladnému červnu mi to vše během července zničila plíseň a rajčat jsem měl jen pár :) 

  pro zajímavost rajčata o pár metrů dál pod střechou kolem 6 kousků plíseň nechytila vůbec, dorostla přes dva metry, listy sežehly první mrazíky, ale rajčátka jsem domů nosil ještě v listopadu, protože ta nepomrzla a stále dozrávala. 

3. rok - letos mám opět cca 80 rajčat, jedu na jeden výhon, zálistky se snažím vyštipovat včas, spodní listy nad zemí odstřihuju, nechávám 3-5 vijanů, dnes jsem vše zaštípal, nemá cenu nechat narůst něco, co mi stejně nedozraje a výhledově plíseň bude, to je celkem jistota, na bramborech vedle už plíseň byla, takže nať jsem posekal. rajčata už mají první postřik kuprikolem za sebou, loni jsem stříkal acrobatem a bylo to k ničemu, takže letos dám šanci kuprikolu. 

  nakoupil jsem 10 stavebních kýblů v obi po tuším 25 korunách a zkouším keříčková rajčata pod střechou. 

i po třech letech si připadám stále jako začátečník, ale jedno vím jistě - příští rok chci pařník, protože bez něj se mi nedaří vypěstovat kvalitní a zdravé sazenice a to zpoždění je počítám celkem znát+musím o měsíc opozdit výsev, protože se mi jinak tahaly za světlem 

  tak ať nám počasí přeje a rajčátka rostou a zrajou 

  Petr P. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika