Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V roce 2012 budu mimo produkční části na rajčata dělat dva pokusy. Konkrétní způsob jak budu přesně pěstovat rajčata nemám ještě domyšleno, ale mohu zde nastínit teoretická východiska ze kterých budu vycházet:

1.U nás se říkávali dvě pořekadla-nejblbější sedlák má největší erteple a druhé bez nati nejsou brambory.

2.U prvního pokusu se chci zaměřit na nať nebo jak říkáme listovou plochu. Když se podíváte na svá tyčková rajčata tak musíte žasnout jaké kvalitní odrůdy to jsou, když v poměru k vijanu např. na Startu kde je 8 docela velkých rajčat má rostlina pro asimilaci tři listy.Potom se není co divit, že u větších odrůd dozrávají plody velmi dlouho, mně se stalo, že na rajčeti Brutus mi dozrály sice velké ale jen tři. Tento problém se budu snažit řešit jiným způsobem vyštipování než je v české kotlině zvykem-vedení na jeden výhon a vyštipování všech zálistků z něho vyrůstajících (anglicky-simple pruning). Já budu při vyštipování u části rostlin používat tzv.Missourin pruning, kdy na zálistku nechám jeden až dva listy a zaštípnu pouze jeho vrchol.Přínosem by měla být lepší asimilace rostliny a větší zastínění plodů (snížení podílu plodů se žlutým prstencem okolo stopky-letos jsem jich měl dost).Budu se snažit dělat tento pokus alespoň trochu tak aby byla srovnatelnost s běžným pěstováním.

3.Bez dobré kořenové části, nemůžete mít silnou rostlinu. Proto vyzkouším již při předpěstování sadby části tyčkových rajčat Symbivit, který dle reklamy by měl zlepšit kořenovou soustavu rajčat. Pro rajčata používám v první fázi systemický přípravek Acrobat, a až potom stříkám kontaktními přípravky.Jestliže bude silný tlak na plíseň bramborovou, tak nevím co budu dělat a jak celý pokus dopadne.

4.Jako doplňující druhý pokus budu pěstovat se Symbivitem keříčková rajčata Šejk (16 ks se Symbivitem a 16 ks bez- na jednom záhoně).

Zase mám hrozně dlouhý příspěvek ale kretčeji se mně to nepodařilo vyjádřit. Jsem sám zvědavý jak to dopadne.

           S pozdravem Mr Big

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika