Výroba "spirtu" po ukrajinsku



host - 120.61 (?) 
23.4.2016 14:13, zobrazeno: 5916x

Když jsem byl na Ukrajině, častovali nás spirtem - pálenka z řepného cukru. Domorodci říkali - cukr, voda, kvasnice a za 14 dnů pijeme.

Tak jsem to zkusil - 90 litrů vody, 20 kg cukru, vinné kvasinky, pokojová teplota - ani se to nehne... Říkám si, asi je to moc sladké, proto jsem část odebral, na 10 litrů roztoku jsem pro zředění přidal 4 litry vody, znovu kvasinky a trochu živné soli. Zase nic, nekvasí to...

Co je špatně? Efendi

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 91.178 (?), 23.4.2016 14:30

Tak oni nejspíš používají obyčejné kvasnice. Vinné kvasinky je třeba pro takové množství nechat rozkvasit.Hodě záleží i na pálení. Mimochodem tento způsob výroby pálenky se velkou měrou podepisoval na vysoké spotřebě cukru za soc.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 93.129 (?), 23.4.2016 19:15
Ono to tak asi bude. Na východě bývalé ČSR, se vařila „jedenáctka“. Bylo to za 10Kčs cukru a za 1Kčs kvasnic. Po konzumaci takového alkoholu se špatně vidí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 91.178 (?), 24.4.2016 11:51

Spíš bolela hlava a odcházel mozek.Při jakkoli nekvalitním pálení nemůže dojít k vzniku takového množství metanolu aby došlo k otravě.Tento způsob výroby byl rozšířen takřka po celé Evropě hlavně v chudých regionech.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 84.7 (?), 10.5.2016 21:00

Cukr potřebuje rozštěpit na jednoduché cukry, aby ho mohli kvasinky zpracovat. To se děje tím, že mírně okyselíš cukrový roztok. Třeba kyselinou citronovou, nebo plátky citronů. Vyzkoušej to v menším, pár litrů roztoku. Pár hodin předem dát litr připraveného roztoku trochu ohřát, tak 25 st. Celsia. Párkrát přeleješ do jiné nádoby, aby se provzdušnil. Dáš kvasinky, živnou sůl a za pár hodin už to kvasí. Pak to přidáš do těch pár litrů, dáš navrch kvasnou zátku, aby se zamezilo přístupu dalšího kyslíku. Udržuj to v teple kolem 20 - 25 st. samoliter.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 89.194 (?), 11.5.2016 6:49
Nazdar skus pridat kg rajcinoveho pretlaku v ktorom nechaš namnoziť kvasinky samozrejme to možes skusit v malom. Ked budeš prepalovať vodku tak tahaj len do 80-75 ostatne pridaj k vyskoču a vypališ to druhy krát.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 109.9 (?), 30.5.2016 17:34

Ahoj na takové množství cukru do toho dej kilo pekařských kvasnic a uvidíš ten rachot... do těch 14 dnů máš hotovo přidal bych ještě marmelády co už nechceš jíst.Ty co píšou bolehlav a že špatně uvidíš tuhle samohoňku neviděli ani z rychlíku kecky chytrý...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika