Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Pálenka z dýně

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Ja by som sa tohto pokusu rad zastal. Ved pr..., Jozef Oravec, 17.1.2017
Asi jo, ale zkusit se má všechno a co kdyby ..., host, 16.1.2017
Nečítal som túto diskusiu celú a teda mi nie je ja... , Ivan Hlavatý, 16.1.2017
Jasný, je to pracné, ale nemuselo by to být ..., host, 16.1.2017
Jestli si opravdu necháte poradit, tak vypal..., Miloš Vysloužil, 16.1.2017
Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.212.118 (?)
9.9.2010 16:14, počet návštěv: 25656
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

snažil jsme se tento web projít a bohužel jsme a moji otázku odpověd v již zobrazených dotazech nenašel a ani google mi moc nepomohl. Zajímalo by mě, zda někdo z přítomných má zkušenosti s výrobou pálenky z dýně. Švestky, jablka a podobně mám vyzkoušené, ale letos mám přemíru dýní a zajímalo by mě, zda jdou využít k pálení.

 

Předem děkuji za odpověď!

Petr

Připojit reakci   
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.24.183 (?)
10.9.2010 11:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkušenosti s dýněmi nemám, ale pokud dodáte dost cukru tak zkvasí všechno. Otázkou je poživatelnost výsledného produktu. Já bych tímto směrem raději neexperimentoval.

Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


ponda (1063) - xxx.xxx.164.4 (?)
10.9.2010 11:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

asi jak psal kolega výše, neplýtval bych časem a cukrem.Pil jsem takový výrobek a za námahu a cukr určitě nestál.To bych šel raději do sake nebo žitné... hooj

Připojit reakci
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.129.96 (?)
13.9.2010 11:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z dýně se dá udělat tykvové víno a je jen na uvážení, jestli ho potom přepálit na destilát.

Tykvové víno se obyčejně připravuje ve směsi, např s kyselými jablky. Dobré tykvové víno získáme sice také tak, že místo jablek použijeme kyselinu citronovou (nebo dvojnásobek kyseliny vinné), chuť a aroma hotového vína však zůstane slabší, než při přídavku jablečného moštu.

Tykvové víno

550 g tykvové dužiny, 180 g jablek, 0,15 g živné soli, 550 ml vody, cukrový roztok: 180 g, 80 ml vody

Okrájenou a jader zbavenou tykvovou dužinu smícháme s vykrájenými jablky (nejlepší jsou padaná a kyselejší druhy). Přidáme živnou sůl a směs spaříme vařící vodou. Po vychladnutí vmícháme kvasinky a ponecháme v uzavřené nádobě jeden den zakvasit. Druhý den vylisujeme a k moštu přidáme roztok cukru ve vodě. Ponecháme kvasit a nádobě uzavřené kvasnou zátkou a po vykvašení stočíme.

Toť recept. Sám jsem to nikdy nezkoušel. Hodně zdaru a případně sdělte zkušenosti. 

Připojit reakci
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.152.112 (?)
12.10.2010 11:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, já osobně chutnal pálenku z dýně a byla to lahoda, opravdu to chutnalo všem.. taky to chci letos zkusit, ale též nevím jak to naložit... Už jste zkoušel nebo víte jak na to???

předem dík za možné rady

Mikeš

Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.128.95 (?)
26.1.2011 20:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak ten recept bych taky rád věděl. Z
Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.244.30 (?)
1.10.2011 17:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také by mne velmi zajímal recept na pálenku z dýně, když se urodily takové velké kusy. Kdo poradí? Děkuji za rady.

Připojit reakci
         

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.230.193 (?)
18.2.2012 20:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

50 litrova bečka,4 ks střednich dyni, bude asi pul bečky.Odstranit kuži vybrat vnitřek, rozdrtit. 5-6 kg cukru s vodou do plne bečky, nechat kvasit jak slivky, chutna skvěle

Připojit reakci
            

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.79.209 (?)
3.10.2013 16:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ja jsem ten cukr nechal zkaramelizovat a pridal kuru z pomerancu, asi z 20ks, podle toho, jak rychle ovoce pojida rodina.a cukru asi tak 6kg na 50l.dyne jsem posrotoval, samozrejme bez kuze a jader.prijemne to prekvapilo.

Připojit reakci
            

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.77.23 (?)
4.10.2013 14:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

... rozdrtit. 5-6 kg cukru s vodou do plne bečky,...

Mám nesmělý dotaz, jak se "drtí" cukr s vodou,... to já nějak neumím.

Děkuji za případnou informaci.

Připojit reakci
               

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.49.39 (?)
4.10.2013 15:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nesmělá odpověď: nevšiml jste si tečky (za slovem rozdrtit)? Josef.
Připojit reakci
                  

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.77.23 (?)
5.10.2013 7:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Omlouvám se, při mém zhoršeném zraku, mě ta tečka opravdu utekla...

Připojit reakci
                     

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.216.70 (?)
15.10.2016 19:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim, poprosil bych dobu kysnutia kvasu z  dýne

Připojit reakci
                        

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.210.24 (?)
27.10.2016 17:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdar, dlouho jsem se odhodlával, ale já to letos zkusím, když se nic neurodilo a všechno nám sežral hmyz nebo zmrzlo. Takže hurá na to a třeba pak dodám co se stalo mě, jestli to šlo nebo se to po.. nešlo :)

Připojit reakci
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.147.130 (?)
11.12.2016 2:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Moc toho nikde opravdu není, přitom věřím, že to musí být lahoda. Zkusím příští rok udělat dýňovici z Goliáše, ale chci ji napůl smíchat se švestkovým kvasem, protože dýně přece snadno přejímají chutě a vůně okolí. Dýni použiji spíše jako nosič a zjemňovač, nemám rád ostrost slivovice, a ty svoje durancie rád zředím, pokusím se vyvarovat přídavku cukru, to dám raději jen trochu medu.Dám pak vědět.

Roman

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kvas Oskoruse5817.1.201747914
Dřevo do destilátu2117.1.20178466
Pálenka z dýně4317.1.201725657
Vymrazování916.1.20171012
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201765820
Kvalita domacej palenky1209.1.201724528
Tepelné médium do dvouplášťového kotle72.1.20171416
drtič na ovoce3927.12.201698273
Domácí ořechovice9027.12.2016136029
Množení turbo kvasinek1322.12.20161155
Zakalená slivovice16422.12.2016159810
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201610054
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201639994
Odkalovač na koloně?411.12.2016990
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016560
Nahořklá slivovice6823.11.201649274
Jak zakopat slivovici4622.11.201635662
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163044
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161058
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.2016722
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614042
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161247
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.2016979
Proč tolik cukru38.11.20161081
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161055
Výběr domácí pálenice43.11.20161452
Náhrada škody od pálenice253.11.20165116
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161007
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.2016808
Švestkový kvas - jeho uložení až do jara2031.10.20163692
Síra ve vínovici531.10.2016826
Pyrosyricitan draselny ve kvasu831.10.20161015
Tatratea jak na to?1530.10.20162326
Fleret 627.10.20161126
Špatný kvas? 626.10.20161952
Ktorú slivku vysadiť kôli slivovici 2221.10.20164879
Hruškový kvas z neskorých odrôd7213.10.201634191
Plesnivé švestky v kvasu1012.10.20161811
destilační přístroj10249.10.20161163850
Hrušky - zoctovatění kvasu177.10.20166057
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzeni bucek12.1.2017
Uzeni bucek12.1.2017
Uzeni bucek12.1.2017
Uzeni bucek12.1.2017
Uzeni bucek10.1.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů