Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Pálenka z dýně

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Ja by som sa tohto pokusu rad zastal. Ved pr..., Jozef Oravec, 17.1.2017
Asi jo, ale zkusit se má všechno a co kdyby ..., host, 16.1.2017
Nečítal som túto diskusiu celú a teda mi nie je ja... , Ivan Hlavatý, 16.1.2017
Jasný, je to pracné, ale nemuselo by to být ..., host, 16.1.2017
Jestli si opravdu necháte poradit, tak vypal..., Miloš Vysloužil, 16.1.2017
Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.212.118 (?)
9.9.2010 16:14, počet návštěv: 27171
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

snažil jsme se tento web projít a bohužel jsme a moji otázku odpověd v již zobrazených dotazech nenašel a ani google mi moc nepomohl. Zajímalo by mě, zda někdo z přítomných má zkušenosti s výrobou pálenky z dýně. Švestky, jablka a podobně mám vyzkoušené, ale letos mám přemíru dýní a zajímalo by mě, zda jdou využít k pálení.

 

Předem děkuji za odpověď!

Petr

Připojit reakci   
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.24.183 (?)
10.9.2010 11:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkušenosti s dýněmi nemám, ale pokud dodáte dost cukru tak zkvasí všechno. Otázkou je poživatelnost výsledného produktu. Já bych tímto směrem raději neexperimentoval.

Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


ponda (1064) - xxx.xxx.164.4 (?)
10.9.2010 11:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

asi jak psal kolega výše, neplýtval bych časem a cukrem.Pil jsem takový výrobek a za námahu a cukr určitě nestál.To bych šel raději do sake nebo žitné... hooj

Připojit reakci
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.129.96 (?)
13.9.2010 11:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z dýně se dá udělat tykvové víno a je jen na uvážení, jestli ho potom přepálit na destilát.

Tykvové víno se obyčejně připravuje ve směsi, např s kyselými jablky. Dobré tykvové víno získáme sice také tak, že místo jablek použijeme kyselinu citronovou (nebo dvojnásobek kyseliny vinné), chuť a aroma hotového vína však zůstane slabší, než při přídavku jablečného moštu.

Tykvové víno

550 g tykvové dužiny, 180 g jablek, 0,15 g živné soli, 550 ml vody, cukrový roztok: 180 g, 80 ml vody

Okrájenou a jader zbavenou tykvovou dužinu smícháme s vykrájenými jablky (nejlepší jsou padaná a kyselejší druhy). Přidáme živnou sůl a směs spaříme vařící vodou. Po vychladnutí vmícháme kvasinky a ponecháme v uzavřené nádobě jeden den zakvasit. Druhý den vylisujeme a k moštu přidáme roztok cukru ve vodě. Ponecháme kvasit a nádobě uzavřené kvasnou zátkou a po vykvašení stočíme.

Toť recept. Sám jsem to nikdy nezkoušel. Hodně zdaru a případně sdělte zkušenosti. 

Připojit reakci
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.152.112 (?)
12.10.2010 11:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, já osobně chutnal pálenku z dýně a byla to lahoda, opravdu to chutnalo všem.. taky to chci letos zkusit, ale též nevím jak to naložit... Už jste zkoušel nebo víte jak na to???

předem dík za možné rady

Mikeš

Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.128.95 (?)
26.1.2011 20:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak ten recept bych taky rád věděl. Z
Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.244.30 (?)
1.10.2011 17:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také by mne velmi zajímal recept na pálenku z dýně, když se urodily takové velké kusy. Kdo poradí? Děkuji za rady.

Připojit reakci
         

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.230.193 (?)
18.2.2012 20:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

50 litrova bečka,4 ks střednich dyni, bude asi pul bečky.Odstranit kuži vybrat vnitřek, rozdrtit. 5-6 kg cukru s vodou do plne bečky, nechat kvasit jak slivky, chutna skvěle

Připojit reakci
            

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.79.209 (?)
3.10.2013 16:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ja jsem ten cukr nechal zkaramelizovat a pridal kuru z pomerancu, asi z 20ks, podle toho, jak rychle ovoce pojida rodina.a cukru asi tak 6kg na 50l.dyne jsem posrotoval, samozrejme bez kuze a jader.prijemne to prekvapilo.

Připojit reakci
            

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.77.23 (?)
4.10.2013 14:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

... rozdrtit. 5-6 kg cukru s vodou do plne bečky,...

Mám nesmělý dotaz, jak se "drtí" cukr s vodou,... to já nějak neumím.

Děkuji za případnou informaci.

Připojit reakci
               

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.49.39 (?)
4.10.2013 15:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nesmělá odpověď: nevšiml jste si tečky (za slovem rozdrtit)? Josef.
Připojit reakci
                  

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.77.23 (?)
5.10.2013 7:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Omlouvám se, při mém zhoršeném zraku, mě ta tečka opravdu utekla...

Připojit reakci
                     

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.216.70 (?)
15.10.2016 19:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim, poprosil bych dobu kysnutia kvasu z  dýne

Připojit reakci
                        

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.210.24 (?)
27.10.2016 17:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdar, dlouho jsem se odhodlával, ale já to letos zkusím, když se nic neurodilo a všechno nám sežral hmyz nebo zmrzlo. Takže hurá na to a třeba pak dodám co se stalo mě, jestli to šlo nebo se to po.. nešlo :)

Připojit reakci
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.147.130 (?)
11.12.2016 2:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Moc toho nikde opravdu není, přitom věřím, že to musí být lahoda. Zkusím příští rok udělat dýňovici z Goliáše, ale chci ji napůl smíchat se švestkovým kvasem, protože dýně přece snadno přejímají chutě a vůně okolí. Dýni použiji spíše jako nosič a zjemňovač, nemám rád ostrost slivovice, a ty svoje durancie rád zředím, pokusím se vyvarovat přídavku cukru, to dám raději jen trochu medu.Dám pak vědět.

Roman

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7222.2.20175411
Průtahové destiláty2522.2.20172189
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20171824
Kalení destilátů jinak2416.2.20173977
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171265
drtič na ovoce409.2.2017100285
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171436
Dřevo do destilátu228.2.20179656
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174445
Kvas Oskoruse5923.1.201749391
Pálenka z dýně4317.1.201727172
Vymrazování916.1.20171563
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201767989
Kvalita domacej palenky1209.1.201727587
Domácí ořechovice9027.12.2016137972
Množení turbo kvasinek1322.12.20161529
Zakalená slivovice16422.12.2016163816
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201610941
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201641554
Odkalovač na koloně?411.12.20161351
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016750
Nahořklá slivovice6823.11.201650947
Jak zakopat slivovici4622.11.201636707
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163519
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161380
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.2016926
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614550
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161487
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161181
Proč tolik cukru38.11.20161338
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161363
Výběr domácí pálenice43.11.20161848
Náhrada škody od pálenice253.11.20165684
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161259
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.20161020
Švestkový kvas - jeho uložení až do jara2031.10.20164418
Síra ve vínovici531.10.20161079
Pyrosyricitan draselny ve kvasu831.10.20161261
Tatratea jak na to?1530.10.20162787
Fleret 627.10.20161388
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře24.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas16.2.2017
Dmácí uzený sýr11.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů