|
Pálenka z dýně
|
|
|
|
host - 142.2 (?) 29.10.2019 17:53
Záleží na teplotě kvasu a cukernatosti. Doporučuji, kupte si tzv. cukroměr, stojí asi 190 Kč, na měření cukernatosti kvasu a průběžně, asi po týdnu. provádějte měření. Pokud se dostanete na 4 %, tak se dá pálit, ideální 2-0 %. Dle mých zkušeností, při stálé teplotě, asi 17 °C se dá pálit za 6 - 8 týdnů, Při nižší teplotě se doba prodlužuje a není to na závadu. Dýňoviceje pak lahodnější. Stále provádět měření cukru, aby něpřešlo do octového kvašení. To by byl konec.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
host - 79.209 (?), 3.10.2013 16:06
ja jsem ten cukr nechal zkaramelizovat a pridal kuru z pomerancu, asi z 20ks, podle toho, jak rychle ovoce pojida rodina.a cukru asi tak 6kg na 50l.dyne jsem posrotoval, samozrejme bez kuze a jader.prijemne to prekvapilo.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.24 (?), 27.10.2016 17:12
Zdar, dlouho jsem se odhodlával, ale já to letos zkusím, když se nic neurodilo a všechno nám sežral hmyz nebo zmrzlo. Takže hurá na to a třeba pak dodám co se stalo mě, jestli to šlo nebo se to po.. nešlo :)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 142.2 (?), 29.10.2019 17:53
Záleží na teplotě kvasu a cukernatosti. Doporučuji, kupte si tzv. cukroměr, stojí asi 190 Kč, na měření cukernatosti kvasu a průběžně, asi po týdnu. provádějte měření. Pokud se dostanete na 4 %, tak se dá pálit, ideální 2-0 %. Dle mých zkušeností, při stálé teplotě, asi 17 °C se dá pálit za 6 - 8 týdnů, Při nižší teplotě se doba prodlužuje a není to na závadu. Dýňoviceje pak lahodnější. Stále provádět měření cukru, aby něpřešlo do octového kvašení. To by byl konec.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 142.2 (?), 29.10.2019 17:44
Dýňový kvas mám vzorně připravený, přikládám obrázek.
Zatím mi cukroměr ukazuje hodnotu 11%, tak myslím, že
za měsíc bude kvas připraven k pálení. A prosím, proč se
tady na tak neškodném portálu "Zahrada " urážíte a napadáte?
Vždyť je to každého věc, jestli je to škoda času a peněz?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.130 (?), 11.12.2016 2:11
Moc toho nikde opravdu není, přitom věřím, že to musí být lahoda. Zkusím příští rok udělat dýňovici z Goliáše, ale chci ji napůl smíchat se švestkovým kvasem, protože dýně přece snadno přejímají chutě a vůně okolí. Dýni použiji spíše jako nosič a zjemňovač, nemám rád ostrost slivovice, a ty svoje durancie rád zředím, pokusím se vyvarovat přídavku cukru, to dám raději jen trochu medu.Dám pak vědět.
Roman
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
|
|
|
|