Pálenka z dýně



host - 77.23 (?)
4.10.2013 14:13

... rozdrtit. 5-6 kg cukru s vodou do plne bečky,...

Mám nesmělý dotaz, jak se "drtí" cukr s vodou,... to já nějak neumím.

Děkuji za případnou informaci.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
            
host - 79.209 (?), 3.10.2013 16:06

ja jsem ten cukr nechal zkaramelizovat a pridal kuru z pomerancu, asi z 20ks, podle toho, jak rychle ovoce pojida rodina.a cukru asi tak 6kg na 50l.dyne jsem posrotoval, samozrejme bez kuze a jader.prijemne to prekvapilo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 77.23 (?), 4.10.2013 14:13

... rozdrtit. 5-6 kg cukru s vodou do plne bečky,...

Mám nesmělý dotaz, jak se "drtí" cukr s vodou,... to já nějak neumím.

Děkuji za případnou informaci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 49.39 (?), 4.10.2013 15:21
Nesmělá odpověď: nevšiml jste si tečky (za slovem rozdrtit)? Josef.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 77.23 (?), 5.10.2013 7:58

Omlouvám se, při mém zhoršeném zraku, mě ta tečka opravdu utekla...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 216.70 (?), 15.10.2016 19:19

Zdravim, poprosil bych dobu kysnutia kvasu z  dýne

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 210.24 (?), 27.10.2016 17:12

Zdar, dlouho jsem se odhodlával, ale já to letos zkusím, když se nic neurodilo a všechno nám sežral hmyz nebo zmrzlo. Takže hurá na to a třeba pak dodám co se stalo mě, jestli to šlo nebo se to po.. nešlo :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 142.2 (?), 29.10.2019 17:53

Záleží na teplotě kvasu a cukernatosti. Doporučuji, kupte si tzv. cukroměr, stojí asi 190  Kč, na měření cukernatosti kvasu a průběžně, asi po týdnu.   provádějte měření. Pokud se dostanete na 4 %, tak se dá pálit, ideální 2-0 %. Dle mých zkušeností, při stálé teplotě, asi 17 °C se dá pálit za 6 - 8 týdnů, Při nižší teplotě se doba prodlužuje a není to na závadu. Dýňoviceje pak lahodnější. Stále provádět měření cukru, aby něpřešlo do octového kvašení. To by byl konec. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 142.2 (?), 29.10.2019 17:44

Dýňový kvas mám vzorně připravený, přikládám obrázek.

Zatím mi cukroměr ukazuje hodnotu 11%, tak myslím, že

za měsíc bude kvas připraven k pálení.  A prosím, proč se

tady na tak neškodném portálu "Zahrada " urážíte a napadáte?

Vždyť je to každého věc, jestli je to škoda času  a peněz?

dýňový kvas
dýňový kvas
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 147.130 (?), 11.12.2016 2:11

Moc toho nikde opravdu není, přitom věřím, že to musí být lahoda. Zkusím příští rok udělat dýňovici z Goliáše, ale chci ji napůl smíchat se švestkovým kvasem, protože dýně přece snadno přejímají chutě a vůně okolí. Dýni použiji spíše jako nosič a zjemňovač, nemám rád ostrost slivovice, a ty svoje durancie rád zředím, pokusím se vyvarovat přídavku cukru, to dám raději jen trochu medu.Dám pak vědět.

Roman

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 11.12.2016 12:00

Já jsem dýni vždycky považoval za surovinu bez chuti a sladkosti, do které se - při přípravě jakéhokoli výrobku (marmeláda, kompot, křížaly) musí přidat jak aroma, tak cukr. U kvasu ta hmota ale není podstatná. Takže pálenka z dýně by se mohla připravit jen z těch přísad a vlastně bez dýně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika