Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Odsíření lutru vínovice?

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.23.184 (?)
4.11.2016 22:47, počet návštěv: 1325
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím. Mám jednoduchý dotaz. Mám 45% lutr vínovice, který budeme před 2. Destilací ředit na 30%, nicmene pred tim jej budeme odsirovat jedlou sodou. Nejake pravidlo jestli pouzit sodu pred nebo po redeni? Diky.
Připojit reakci   
   

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.39.19 (?)
5.11.2016 20:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ja někde četl, na odsíření se používá peroxid vodíku.
Připojit reakci
      

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.23.184 (?)
5.11.2016 21:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dekuji za nazor, nicmene nezjistuji cim odsirovat, ale jestli pred nebo po redeni.
Připojit reakci
         

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.236.7 (?)
6.11.2016 8:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím, že je to vcelku jedno.
Ale já si vysoce koncentrovaného lutru vážím a neředil bych ho nikdy. Nevidím k tomu žádný důvod, zvlášť u vína kde je podíl úkapových látek relativně malý.
*
A taky bych se při výrobě vínovic síření vyhnul. U vína je obsah síry vcelku zanedbatelný, ale destilaci se silně znásobuje a její odstranění v lutru není nikdy dokonalé a v podstatě je to jen pokus o nápravu vady který nikdy stoprocentně nezafunguje.

Rafael.

Připojit reakci
            

Odsíření lutru vínovice?


Miloš Vysloužil (14286) - xxx.xxx.236.1 (?)
6.11.2016 8:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Většina páleníků nevyrábí vínovici z vlastní suroviny, kterou by zasiřovali, nýbrž z vína darovaného (koupeného) obvykle horší kvality a již zasířeného.

Připojit reakci
               

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.236.7 (?)
6.11.2016 8:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Anebo z vína nějak havarovaného které nejde udat ostravákům, pražákům apod.
Ale já myslel výrobu kvalitní vínovice. Co měl na mysli tazatel uvidíme...

Rafael.

Připojit reakci
                  

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.236.138 (?)
7.11.2016 11:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rozhodně lutr neřeďte a na dokonalé odsíření stačí polévková lžíce CaO (pálené vápno), nebo vyhašené, na 10 l lutru. Ale bez účinného míchání to nepůjde. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Průtahové destiláty2019.2.20171453
Kalení destilátů jinak2416.2.20173838
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171205
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?6913.2.20174759
drtič na ovoce409.2.2017100017
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171377
Dřevo do destilátu228.2.20179530
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174381
Kvas Oskoruse5923.1.201749196
Pálenka z dýně4317.1.201726968
Vymrazování916.1.20171495
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201767633
Kvalita domacej palenky1209.1.201726923
Tepelné médium do dvouplášťového kotle72.1.20171708
Domácí ořechovice9027.12.2016137719
Množení turbo kvasinek1322.12.20161486
Zakalená slivovice16422.12.2016162935
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201610811
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201641290
Odkalovač na koloně?411.12.20161306
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016715
Nahořklá slivovice6823.11.201650619
Jak zakopat slivovici4622.11.201636526
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163431
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161333
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.2016895
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614464
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161448
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161150
Proč tolik cukru38.11.20161294
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161326
Výběr domácí pálenice43.11.20161803
Náhrada škody od pálenice253.11.20165589
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161223
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.20161000
Švestkový kvas - jeho uložení až do jara2031.10.20164318
Síra ve vínovici531.10.20161034
Pyrosyricitan draselny ve kvasu831.10.20161217
Tatratea jak na to?1530.10.20162724
Fleret 627.10.20161340
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Ubytek vahy po vyuzeni klobas16.2.2017
Dmácí uzený sýr11.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Problémy s plechovou udírnou10.2.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů