Zdravím z oblasti SR, kde je slivovica tradičný nápojový skvost. Moja mienka je taká, že do suda slivovica nepatrí. Kto chce slivovico-dubovicu tak nech navštívy stolára a požiada ho o hobliny či odpadové drevo z duba. Žiaden sud netreba. Stačí odpadové drevo dať do demižóna so slivovicou, najlepšie neriedenou. Efekt s touto jednoduchou a lacnou procedúrov sa po čase(tento ale nepoznán) dostaví. Ja som zástanca skla. Čerstvo vyrobená slivovica sa v skle perfektne zharmonizuje, cca po roku a je pripravená na konzumáciu. V demižóne a bez akýchkoľvek strát vydrží dlho. Experimenty neodsudzujem. Ale čo je perfektné netreba kaziť. Pre konečný efekt občas u slivovice na konzum jej finálnu formu upravím sušenou slivkou. Získa tak krásnu jeme žltú farbu a trochu slivkovej vône.
Zdraví Vojtech.
PS: z mladosti si pamätám, že do egalizačnej stanice, ktrorá patrila Slovliku vozili z Juhoslávie vínovicu cca 67° a tá dozrievala v obrovských dubových sudoch. Čo rok to jedna hviezdička na koňaku. Prajem dobrú chuť.