Ořez (totální?)



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
         
host - 49.39 (?) 
29.3.2010 19:01

To jsem dal diskusnímu vláknu takovou "ránu", že už nikdo nezareagoval? Ani první tazatel On.ondrej?

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 147.108 (?), 29.3.2010 19:07

Zatímco se tady vedou sáhodlouhé diskuse ekoteroristů, jak to strom bolí, právníků amatérů, jak by žalovali všechny v okruhu sta kilometrů a filosofů, kteří téma rozeberou tak, že tomu nikdo neporozumí,  tak ve skutečnosti pravděpodobně přijeli z eonu, šmikli to a je hotovo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?), 29.3.2010 19:47

Pokud by se někdo rozhodl, že mi v pozemku udělá nějakou ochrannou zónu, tak to si pište že bych chtěl zaplatit, na to nemusim bejt právník, to je z logiky věci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 241.33 (?), 30.3.2010 1:03

Pořád mi uniká co bylo dřív, jestli vedení VVN a nebo strom. Pokud bylo dříve vedení VVN, vzniklo zde ze zákona dnem nabytí uzemního rozhodnutí ochranné pásmo. Pokud jste z daným rozhodnotím nesouhlasil, měl jste se odvolat. Pokud dnes probíhá řízení stavebního úřadu, můžete se odvolat na základě § 114 zákona č. 183/ 2006 Sb.

Nedošlo-li k dohodě o námitce občanskoprávní povahy, stavební úřad si o ní učiní úsudek a rozhodne ve věci; to neplatí v případě námitek týkajících se existence práva nebo rozsahu vlastnických práv... v tomto případě se musí obrátit ČEZ,  E.ON a kdokoliv jiný na soud a musí na vás vysoudit toto právo! Teprva pak může být vydáno územní rozhodnutí a stavba začít.

Z hlediska ochrany přírody a krajiny upozorňujeme na povinnost dodržování § 7 zákona č. 114/1992 Sb. – ochrana dřevin, která je podrobně stanovena v ČSN 83 9061 - ochrana stromů, porostu a vegetačních ploch při stavebních pracích /při výkopových pracích není přípustné poškození větších kořenů a odstraňování kořenů o průměru větším než 30 mm!! V případě otevřené rýhy, která nebude zasypána do 48 hodin, je nutné přistoupit k ochraně proti vysychání. Povrchové poškození kmene a kořenů je nutné ihned ošetřit fungicidním přípravkem. Požadujeme, aby po celou dobu stavebních a výkopových prací byl kmen stromů vhodným způsobem zabezpečen proti poškození (např. bednění) a dále aby byla kořenová zóna chráněna proti nežádoucímu zhutnění/. O tomto musí být všichni pracovníci předem poučeni.

Dále je zde zákon 334/1992 Sb. o ochraně zemědělského půdního fondu.

§ 7 odst. 1 ... docházelo k co nejmenším ztrátám půdního fondu (tak si to vedení NN táhněte pod chodníkem a netlačte se mi do zahrady-půdního fondu)...

Na magistrátu je spousta odborů, každý má daný rozsah zákonem... stačí si je přečíst a pak je jasné, že E.ON, ČEZ a jiní vám v dnešní době nemohou jen tak bez vašeho souhlasu budovat díla na vašich pozemcích, ani rekonstrukce bez ohlášení nad 50. metrů délky vedení.

 Ovšem pozor: Jakmile něco zbudují, už se jich nezbavíte!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 241.33 (?), 30.3.2010 1:22

ČEZ ti nabídne jednorázovou finanční náhradu v hodnotě 500,- kč dle tabulky na základě zákona Můsíte se bránit v dnešní době zuby nechty, nesmí dojít k ůzemnímu rozhodnutí... zpravidla se to ohlašuje veřejnou vyhláškou. Pokud si je vpustíte na pozemek je to konec a následné znehodnocení majetku ochranným pásmem  - kabel v zemi do 110Kv 1.m po obou stranách, taktéž plyn, voda 1,5, telekomunikační trasa 1,5 metru... solární elektrárna (nevím), větrná elektrárna (nevím). V ochranném pásmu je zakázáno zřizovat trvalé porosty, provádět terénní práce bez souhlasu provozovatele sítě... vše pod tučnou pokutou

Následná možná ochrana:

zákon 334/1992 SB  §7 odst. 1

zákon 183/2006  §114 odst 3.

nedošlo-li k dohodě o námitce občanskoprávní povahy, stavební úřad si o ní učiní úsudek a rozhodne ve věci; to neplatí v případě námitek týkajících se existence práva nebo rozsahu vlastnických práv.(musí si to na tobě ĆEZ vysoudit).

Zákon 183/2006 § 103 Stavby, terénní úpravy, zařízení a udržovací práce nevyžadující stavební povolení ani ohlášení 8. přípojky vodovodní, kanalizační a energetické v délce do 50 m.

Ale to ještě neznamená, že kdokoliv může cokoliv zřizovat u kohokoliv. Stačí ústní souhlas majitele nemovitosti, pozemku. Dále musí být zřízeno věcné břemeno!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 241.33 (?), 30.3.2010 1:29

Naštěstí spadám do energetického zákona z roku 1919 a ne z roku (1957=automaticky věcné břemeno ze zákona, které nemusí být zapsané na katastru), takže vesele vyháním energetiky :D Pánové, naschle

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 93.175 (?), 30.7.2010 14:11

Kácel jsem loni na zahradě starý ořech, taky o průměru kmene asi 50 cm. Uřízl jsem kmen ve výši asi 1,5 m nad zemí. Chtěl jsem ho později odstranit i s pařezem. Kvůli deštivému jaru jsem se k tomu nedostal. Ořešák obrazil. A to tak, že jsem žasnul. Ze zbytku kmene vyrazilo snad 20 výhonů až 3 m dlouhých.

Podle mého názoru jsou ořešáky nesmírně vitální. Pokud ten Váš ořežete, určitě Vám obrazí. Tenhle zásah ale nedělejte nikdy dříve než koncem června, jinak z něj poteče míza a tím se bude vysilovat, asi to není dobré taky z hlediska chorob. 

Ale nevidím v tom smysl, 3 m výšky je na ořešák málo, ořešák chce růst bujně, těžko byste ho na těch 3 m udržel, musel byste ho pořád řezat.

Mo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika