Ořešáky versus smrčkový plot a jabloně



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
Z.B. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (104) - 232.107 (?) 
31.3.2011 8:58

Tak to jste mě vůbec nepotěšili. Zřejmě se ořešáků budeme muset vzdát, protože na takové rozestupy nemáme místo. Nedá se nic dělat .

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 31.192 (?), 31.3.2011 11:11

uf konečně to to trvalo

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Z.B. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (104) - 232.107 (?), 31.3.2011 13:52

Je to ale věčná škoda a vůbec mě to netěší.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 31.192 (?), 31.3.2011 14:46

Nechci vám do toho kecat, už jste to dostatečně probrali, jen byste možná měl přistoupit na kompromis a zasadit jeden dva ořechy. Sice by nebyla úroda tak velká, ale radost byste z nich měl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.130 (?), 31.3.2011 21:56

Dobrý večer. Tak jsem tu diskuzi celou přečetl. Padlo zde mnoho užitečných rad. Našel jsem v nich poučení. Docela mě rozesmála věta že vám hrozí teroristický útok a vše je tajné.Beru to tak, že zítra je 1.4. 2011. Nyní již vážně. Na přiložené fotce je smrkový živý plot 11 roků stár. Tady si můžete udělat reálnou představu kolik prostoru potřebuje nějakých 400 sazeniček. No a dovedete si představit, že v tomto již zapojenom plotu vykácíte a znova zasadíte nové sazeničky? Podle toho co jste zde napsal se dá předpokládat, že jste voják - důstojník. Byl jsem/ již je to hodně dlouho/ taky na vojně a s "lampasáky bala  taky taková řeč - do všeho s bagrem, tunu nebo pět na tom již nesejde  ,že to neporoste, že se dělá práce pro práci atd. Pane, ptám se vás - "kde máte potěšení z vlastní práce a úctu, kde je nějaká dlouhodobá perspektiva, kde je  vlastní efekt přímo úměrný vynaložené práci? Zvežte znova celou výsadbu a uváženěji založte celou koncepci zahrady, protože roky se brzo přihlásí.Co potom s tak roztříštěnou koncepcí, která bude vyžadovat velký podíl fyzické síly bez patřičného efektu?Zdeněk 



Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Z.B. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (104) - 232.107 (?), 1.4.2011 13:34

Když voják, tak minimálně plukovník, jinak bych to nebral  :-)

Probírka živého plotu není nic složitého, vezmete motorovku, oříznete pár větví a hned jste u kmenu. A vzhledem k tomu, že plot roste ve dvou řadách, tak nehrozí při probírce ztráta neprůhlednosti.
Bagr se při sázení většího množství ovocných stromků hodí, navíc když je potřeba na okolní zahradní úpravy. Nevím proč bych to měl kopat ručně, když budu mít techniku.
A ještě k hnoji. Nepsal jsem, že budu dávat tunu pod stromek, ale že můžu mít tolik hnoje kolik bude potřeba.
Roztříštěnou koncepci jsem nepochopil. Co jste tím měl na mysli?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.130 (?), 1.4.2011 20:37

Dobrý večer. Máte smysl pro humor"plukovníku" a to je dobře. Ta roztříštěná koncepce - když něco dělám tak se vždy snažím, aby dílo hotové zapadalo a navázalo do celkové koncepce a mohl jsem na tom dále stavět. Vy chcete sázet stromy, až povyrostou potom je chcete kácet, mnozí vám radili, že vzdálenosti mezi stromy je absolutně malá, ořech se nesnáší s jiným stromemem  ,atd, atd. To je ta roztříštěná koncepce. Není přece nic snažšího než si poslechnout a poučit se a potom konat. Ušetříte si mnoho sil a financí. Konečý efekt bude ten, že vaše zahrada nebude nikdy harmonická. Nadřete se jako mezek a nic z toho nikdy nebude. Na závěr jedna moudrost. Mnohdy méně znamená více. Přeji krásné jaro.  Zdeněk

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 184.104 (?), 31.3.2011 22:33

Když jsem ráno četl Vaši (Z.B.) smutnou reakci na dosah kořenů ořešáku (16 m - za barák) a povzdech, že se Vašeho snu budete muset vzdát, napadlo mne ještě jedno řešení: použijte zemní bariéru, aby kořeny nemohly narušit statiku domu. Konkrétně mám na mysli zapuštění certifikované neprorůstavé fólie (např. Racibloc, dříve Rootcontrol) před místa, která chcete ochránit před případným růstem kořenů (základy domu). Není pro Vás problém bagřík a kopání - podkopovou lžící vyhlubte kolem domu hlubokou rýhu (třeba 2 m), vložte do ní uvedenou neprorůstavou fólii a máte jistotu, že se Vám tam kořeny nedostanou.

Ale přidám svůj názor: s Vámi původně zamýšlenou výsadbou sice nesouhlasím - smrčkový živý plot nebude kvalitní a bude prosychat, ořešáků je moc a za pár let Vám jich bude líto půlku podříznout, jabloním se blízko ořešáků taky nebude dařit dobře - ale neberu Vám ji.

Dobré rozhodnutí Vám přeje

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika