Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vždyť říkám, že Havlis píše bláboly!

Tam kde citují z pomologických popisů uvádějí jen stupnici velmi_bujně > bujně > středně bujně > středně slabě > slabě.

Příklady oficiálního popisu

Popis odrůdy:  Moravský Karmín je středně raná až pozdní odrůda polopapírku. Vzrůstnost silná, habitus polovzpřímený. Doba rašení listových pupenů raná. Doba kvetení samčích květů ve srovnání s květy samičími pozdější (protogynie). Převládající umístění plodonošů hlavně na konci dlouhých výhonů 2 letých a starších větví. Plod středně velký až velký, tvar na podélném řezu přes šev i kolmo na šev široce vejčitý, na příčném průřezu zploštělý. Skořápka tenká až středně tlustá, povrch mírně rýhovaný. Jádro středně velké až velké, středně tmavé až tmavé (červené), snadno luštitelné. Jeho podíl k celkové hmotnosti plodu střední až vysoký.

Popis odrůdy:  Vilém je středně raná až pozdní odrůda, zraje začátkem 1 dekády října. Vzrůstnost středně silná, koruna polovzpřímená. Květy samčí a samičí protandrické. Plodonoše umístěny převážně na konci dvouletých výhonů a starších větví. Plod velký, široce lichoběžníkovitý. Skořápka středně silná, soudržnost jejich polovin střední. Jádro velké, hnědé barvy, středně dobře luštitelné.

Jak vidíte, není tam žádný rozměr v metrech při určitém stáří.  Je to proto, že v různých podmínkách se tyto údaje mohou lišit, ale vždy zůstane to, že vzrůstnější (bujnější) odrůda naroste více než odrůda slabá.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika