ak sa Vam rozbil poklop na keramickom sude, kupte si taku plastovu misku, aby Vam presne zapadla do jarceku na sude, misku potom zatazte napr. konzervou hrasku :)...ja to tak praktikujem asi 20 rokov... inac kapusta-zeli by mala kysnut zo zaciatku pri vyssej teplote aspon 15°C, ale kludne aj viac... aby rychlo nabehlo mliecne kvasenie, potom po tyzdni-dvoch preniest kapustu do chladnejsich priestorov... kapustu-zeli robim presne 36 rokov a nikdy sa mi nepokazila... staci poznat par zasad, ktore su potrebne pre zdarny pribeh mliecneho kvasenia... kludne sa moze pridat do kapusty cibula, jablka, niekde davaju aj cviklu-cervenu repu... ja pridavam na 35 kg kapusty 2 kg jablk, 2 kg cibule, kopor, rascu-kmin, nove korenie, cierne korenie, horcicne semienko a samozrejme sol-600 g...