Shindaiwa v Mountfieldu?



Stránky: 1,  2   
host - 212.165 (?) 
29.1.2021 20:48, zobrazeno: 8530x

Zdravím,

náhodou jsem brouzdal po pilách a narazil jsem na tohle:

Benzinová motorová pila Shindaiwa 451s

Benzinová motorová pila Shindaiwa 501sx

Benzinová motorová pila Shindaiwa 601sx

Že by se v Mountfieldu pochlapili a začali prodávat pořádné pily? Pokud někdo víte něco bližšího napište - hlavně ceny tam nemají.

Chorche

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 212.165 (?), 15.3.2021 18:37

Zdravím, 

pokud by to někoho zajímalo tak tyto pily jsou v Mountfieldu opět v nabídce (jsou vidět na jejich webu), bohužel za ceny hodně mimo mísu příklad jejich Shindaiwa 501 sx 16490 a běžně prodaváne Echo 501sx jsem našel za 11995 (za jejich cenu jsem našel variantu s vyhřívanou rukojetí ale o 1500 levnější). Myslel jsem že opět začali prodávat kvalitní pily jako kdysi SOLO ale za ty ceny je jejich cenová politika mimo mé chápání (i když podle hodnocení na jejich stránkách si je někdo koupil - pokud si ho nepíšou sami a měli předtím stejné ceny).

Dík za případný názor Chorche

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 95.226 (?), 18.3.2021 18:13

Dobrý den

Nevím nevím...

Shindaiwa pily už nejsou k dostání delší dobu, jen pily echo...

Koukal jsem na ně v mountu včera a nějak mi to nesedí, zpracování hodně čínské, otřepyna plastech, prostě asi poznáte kdo s pilami dělá 20 roků jako já, jak má vypadat a jak nemá vypadat pila.Ta jejich Shindaiwa bude nějaký čínský kooperát, možná max japonská lišta či motorová jednotka ale jinak celá pila je někde kvalitou Partner v hobymarketu za 4 000 korun.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 212.165 (?), 18.3.2021 19:37

Zdravím,

dívat jsem se na ně nebyl takže provedení nemohu posoudit. To že bylo k dostání poslední dobou spíš echo vím, zase na youtube jsou i z poslední doby videa se shindaivou tak bych řekl že je to něco jako dolmar-makita nebo husqvarna-jonsered (společný výrobce Yamabiko) a starší provedení sytič-vypínač oproti jednopáčkovému ST nebo HQ má i echo (a sugihara lišty by asi na nějaké čínské vraky asi nedávali-byla by pak lišta dražší jak pila).

Víc mě zarazily ty ceny a nechápu co tím sledují, když prodávali před léty SOLO tak za hubičku ale SOLO končilo tak asi výprodej, teď jsem čekal konkurenci prodejcům echa a po slevě z cen mimo mimo mísu cena pouze mimo mísu (proti echu 4-6 tisíc dražší). Uvidíme až budou mít zase tu jejich nějakou úžasnou akci možná překvapí. Chorche

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 95.226 (?), 23.3.2021 13:30

Rozumím, ty ceny neodpovídají.Navíc co si tady mezi skutečnými odborníky budeme... prostě Mountfield je Shit..Anoj otevřeně to zde říkám Mountfield je přežítek 90 let který funguje a já netuším naprosto proč... Proč sakra??

Jsem toho názoru, že pokud mam dům, živnost,nebo jinou potřebu, tak chci kvalitní stroj... Stroj který mi vydrží, stroj který mohu v záruce opravit a po záruce také...

Proč je takový problém vzít z rozpočtu (našetřit nebo vydělat nebo si půjčit) o cca 3...at nežeru 5 000 korun víc a koupit si něco co je celosvětově ověřené??? tím narážím na Husku nebo Stihl... Proč má někdo potřebu chodit do Mountfieldu když na internetu se lze dočíst desítky tisíc negativních recenzí, neuznaných reklamací a obecně legrační kvalitou svých zahradních strojů?? Proboha od nich snad ani bazen..nezlobte se na mě, ale kdo si koupim v Mountfieldu sekačku je blázen..a ne nejsem obchodák z Namiru :D Jsem jen odborník, který řezal a kácel stromy už ve 14 letech a technika je jeho koníčkem celoživotním... A odpuste mi... celý život se vysmívám plastovým křovinořezům a pilám v Baumaxu kde chodím od 8 let škemrat letáky s babičkou protože Já Babičku nečetl ale vyrostl jsemv zajetí strojů a mechanizace... a Mountfield je jen to samé v bleděmodrém hobymarket plný shitů... a Jestli mi tu zase bude někdo psát, že jejich pila už drží 5. rok a je spokojený at mlčí a šoupe nohama... Občas i shit vydrží když je dobrá směna a dobrá zavážka dílů... Ale diskuze na téma Mountfield mě tu rozčilují už X letí...  sakra lidi proč máte potřebu při rozhodovani se o koupi pily sekačky traktůrku nebo křovináku řešit 2,4 tisíce korun? Ano znám čechy za to by ale bylo kuřat.. za to zaplatim paušal na 3 měsíce... za to si radši koupime s mojí hezkou večeři v hotelu... jo chapu ale kupujete stroj který má sloužit vám a to bez stressu pro vás tak se vykašlete na nějake plastikove šindajvy z od bedi travnička a laskavě si kupte Stihlu nebo vyšší řadu Husky... a kdo je orientalně orientovaná tak at zabrousí na echo shop a koupí moderní aktualní Echo se vším co k ní patří... A ty Vaš Sola?? na ty jsem koukal taky... v 80 letech dobrý dneska už ne prominte... P.S. mluvim jako nezaujatý odborník pracuji s huskou i Stihlem Sam jsem koupil Stigl FS 240 křovinák anio 16 000 korun 3 měsíce jsme nešli do restaurace a nekupovali si hovězi maso ale mame stroj který 5 let maká a jen se dolívaj kapaliny!!! Sakra! Vykašlete se už na ten Moutfield šetřílci... Na nějaké Partner vtipy pro hobíky co uřežou desku ročně... Chcete dělat ne?? jst e zahradkáří..zahradnící jste lesnící!!! ne??? Proč sakra škudlit?? Pořád tu jsou už léta hádky mezi Dolmar Stihl Huska...  tak já vám to zcela zdarma dneska rozhřeším KAŽDÝ MÁTE PRAVDU!!!  Ceny různé ALE všeci tři děláte se sutečně kvalitním strojem...  vy ostatní... máte plastáčka, pač jste se báli koupit si lepší stroj na 4 splátky v ofiko shopu 

Děkuji a omlouvám se všech, kterých jsem se dotkl

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 212.165 (?), 23.3.2021 19:24

Zdravím, rozhodně jsem můj příspěvek nemyslel jako nějakou obhajobu mountfieldu, to jakou kvalitu prodávají jak píšete je obecně známé ale nějaké výjimky se taky najdou (sekery Fiskars, kdysi mulčovač Vari nebo tuším Bertolini asi úplný shit nebude) a hlavně mountfield nevyrábí ale prodává (bohužel jejich politika oblbování lidi super slevama s cen za které to neprodávají snad ani jeden den v roce je jiná kapitola ale asi jim to vyhovuje a funguje viz. jejich několikaleté ocenění Nejdůvěryhodnější značka roku nebo SUPERBRANDS AWARD - osobně nechápu za co).

Sám jejich pilu 940 c mám a až na vylomené startování (slabý plast, ale možná částečně má chyba, protože jsem nevěděl že primer vrací benzín přes karburátor zpátky do nádrže a tahal jsem ze začátku kolikrát asi zbytečně) celkem spokojenost (nízká váha, vibrace a spotřeba taky v pohodě, nařezala celkem dost popisuju tady jinde na domácí použití celkem použitelné).

Obhajujete ST nebo HQ ano určitě je to léty prověřená klasika ale platí to v poslední době i pro kategorii hobby? To co tady čtu hlavně o plastových HQ ve mně zrovna nadšení nevyvolává. Sám jsem si teď pořídil Stihl MS 251 a z nálepky Made in China jsem byl docela v šoku a přijde mi to od stihlu jako velká schizofrenie - na jedné straně bojují s činskými padělky a na straně druhé tam postaví svoji továrnu a podporují tamní režim. Potřebuju pořezat zhruba co dva roky klaďák a kupovat na to profi ST 241 nebo 261 anebo HQ 543XP aby zbytek času ležela ve sklepě mi přijde zbytečné i když pily by to byly určitě fajn.

Jak píšete plastová shindajva v mountfildu možná platí o té farmářce, ale ta 501 sx na mně plastově nepůsobí (podle fotek imbusy na nádržce na olej to na plastové kartery nevypadá) a za nějakou normální cenu bych si ji koupil i v tom mountfieldu (sám jsem o tom echu 501 sx uvažoval, 251 jsem kupoval v září 2017 a vědět že budou mít v echu na podzim jeden den akci a za rok znovu asi bych výběr přehodnotil - hlavně cena 8800-10800 pro echo).

Takže asi tak k radám kde nakupovat, pro profesionály je to jasné (ST, HQ) ale pro domácí použití bych zas ten mountfield za normální ceny až tak nezatracoval (a určitě lepší než 7,5 kg těžké vibrující vyloženě čínské vraky za pár tisíc - pomalu když dáte značkovou lištu+řetěz tak to bude dražší jak zbytek). Chorche

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 168.1 (?), 11.5.2021 11:52

Jedná se o profi pily stejné jako Echo CS-4510ES, CS-501SX, CS-621SX akorát jiná barva. Asi v Mountfieldu zjistili, že prodej nekvalitních strojů se zas tak nevyplácí. Shindaiwa je podobý případ jako Solo - kvalitní a v ČR relativně neznámá značka.

Předpokládám, že cena oproti stejným pilám Echo je tak vysoká, aby měli z čeho zlevňovat ;-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 168.1 (?), 11.5.2021 12:00

A ještě dodám, že Shindaiwa+Echo (patří pod koncern Yamabiko) jsou japonské firmy, nejedná se tedy o žádný čínský šmejd, jak zaznělo výše!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 168.1 (?), 11.5.2021 12:02

Oprava: ta první je farmářka, druhá a třetí jsou profi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 213.207 (?), 12.5.2021 18:02

To co jste napsal jsou známá fakta a také si myslím že se nejedná o žádný čínský šmejd (ještě to tak za ty ceny ale v rukách jsem je neměl tak nemohu posoudit).

Víc mě zaráží ty ceny jak píšete aby mohli slevňovat - jenže oni už slevnili z ceny takřka dvojnásobné na cenu pouze o 4 000 vyšší než za kolik se prodává třeba ta echo 501 sx (a to je to echo za plnou cenu a má taky jednou ročně slevovou akci). Podle mě za ty ceny neprodejné pro každého kdo se aspoň trochu zajímá a nechápu co tím sledují - jedině pro nějakého hejla který v životě motorovou pilu neviděl a namluví mu že jsou to nejlepší pily na světě. V nabídce je mají pravděpodobně od podzimu (aspoň dle data videí na YT), bohužel jsem to zaregistroval až později takže nevím zda za stejnou cenu, pak při té jejich třetinové akci nebyly a teď se objevily znovu ale už za ty šílené ceny. Na jejich stránkách zatím 9 hodnocení právě z toho podzimu (pokud si je nepíšou sami). Jsem zvědavý co bude dál, možná překvapí (zatím je ani prakticky nijak neinzerují, teď jsem viděl pouze obrázek bez popisu v reklamě v novinách). Chorche

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika