Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 72.149 (?) 
17.2.2015 9:30

Je to velká náhoda se takhle sejít v čase. Ke katalyzátor ještě jen toto. Žhnutí katalyzátoru je důsledek katylytického spalování nespálených zbytků. Jak jsem psal, byl jsem k použití KAT na 2T motor skeptický, hlavně k jeho životnosti.  Bral jsem to jen jako trik na obejití předpisů. To že odejde nikomu vadit nebude, protože se s pilami nechodí na kontrolu emisí (třeba jen zatím).  Byl jsem proto překvapený jak kat u PS420C funguje. Na př. při práci v houští, nebo při rozebírání polomu, kde je prostor uzavřen je vliv KAT opravdu hodně znát.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 11.116 (?), 15.2.2015 21:49
hoby Solo nemaji katalizator
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 16.2.2015 1:06

To 11.116:  Hobby solo mají ve výfuku ve spodní části přední strany umístěný perforovaný plech ve tvaru menší krabičky od sirek a v něm je drátěná síťka. V tomto místě také dochází k extrémnímu zahřívání. Jelikož Dolmar má také síťky ve výfuku a nazývá je katalyzátorem, nazval jsem i u Sola tuto síťku jako katalyzátor. Ve výsledku je to jen ocelová šíťka, která díky rozpálení by měla pomáhat s emisema. Toto řešení je ale dvojsečné, síťka skutečně trochu napomůže s emisema, ve výsledku je ale pila zbytečně těžší, výfuk se extrémně zahřívá a po pár hodinách provozu se síťka propálí, takže emise stejné jako by tam nebyla, ale zahřívání zůstane. Předvýplach je daleko lepší řešení.

To Jani: Na váš post s velkou informační hodnotou reagovat nebudu. Prokoukl jsem vás už dávno, typický neumětel. Jednoho takového máme tady u nás a nikdo u něj nenakupuje. Raději zajedu o servis dál, kde dělají lidi co něco umí. Vážím si takových lidí jako např. na České u Brna to jsou borci co umí. Tady na fóru asi jen pan HH.  

To FO:  K těm řetězům, vaše tvrzení o kvalitě ale nevyvrací to moje o delší výdrži skrze delší zuby. Pokud je Stihl kvalitnější o 5% a zuby má kratší o 33% vychází mi z toho, že Oregon vydrží o 28% déle.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 99.94 (?), 15.2.2015 21:56

On ten čo písal že stihl reťaze sú najlepšie by to nenapísal ak by tú skúsenosť nemal. Použil som obidva typy reťazí ako od stihlu tak od oregonu. Stihl ma vydžal o polovicu viac, nebolo ho treba tak často brúsiť a nepadal mu tým rezný výkon. T sú tak presvedčivé argumenty že viac som neexperimentoval a ostal u stihl. Vo Ville vedia veľmi dobre čo robia a robia to dobre (špičkovo). Nikdy sa mi ani nestalo že by sa mi na stihláckej reťazi zlomil zub pílenie v zimných podmienkach nevynímajúc. Oregon som zlomil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 15.2.2015 23:55

Pro pána 81.140 a 81.136 : pokusím se Vám odpovědět oběma :) Záleží, jakou pilu od Stihlu chcete. Profi pily mají delší životnost a také se jim povedly. S hobby pilami už to je o malinko horší, to mohu potvrdit ze své zkušenosti a ze zkušeností dvouch nezávislých servisáků. U Stihlu kupujete hlavně značku, kterou Vám opraví v každém větším městě a seženete nejlevnější díly. Pokud se k pile chováte normálně, dostane údržbu, kterou dostat má, může Vám být pak cena náhradního dílu lhostejná. Tolik náhradních dílů jsem do svého motorového nářadí nekupoval. Určitě nelze pochybovat o kvalitě fy Stihl. Píši za servisáka, který mi řekl, že Dolmar moc neopravuje, pokud ano, je to zaviněné většinou obsluhou. Víte, oni lidé znají pouze Husqvarnu a Stihl, nových značek se bojí. Dolmar vyrábějí Němci, stejně tak, jako Stihl. Nebál bych se ani jednoho. Vše už je pak na zákazníkovi. Osm sezon používám křovinořez Stihl FS 450 a rosič SR 420 bez zatím jediné návštěvy servisu, vyjímaje po šesti letech seřízení, kde seřídili pouze volnoběh a stroje jedou dál! Na druhou stranu, kdo umí vyrobit kvalitní rosič, vyjma Sola a možná Echa? Stihl měl křovinořezy a rosiče vždy na špičkové úrovni, ale to jsem odbočil... Jak jsem se zmínil. Dolmarku PS 350 C testuji odpoledne u sebe na úseku cca 3-4 hodinky v pracovním týdnu a zatím se mi pila jeví, jako hodně povedená, jak uživatelským komfortem, tak hlavně motoricky a konstrukčně. Úzká originální hobby lišta pro mě není to pravé. Brzy ji nahradím jinou lištou.

Pokud bych měl srovnat řetězy Oregon a Stihl. Stihl má delší hoblovací zuby, ostří vydrží déle, je agresivnější do dřeva a to je vlastnost, která je nezbytná pro profesionální práce. Co mi říkal prodejce, těžaři kupují Stihl řetězy na své Husqvarny. Od Oregonu téměř odstupují.

špičkový a spolehlivý stroj na ochranu lesních kultur
špičkový a spolehlivý stroj na ochranu lesních kultur
další špičkový stroj od stejné firmy
další špičkový stroj od stejné firmy
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 81.132 (?), 17.2.2015 8:56
Dobrý den pane Romane a děkuji za odpověď na můj dotaz. Vidím že umíte poradit a říci svůj názor kterého si vážím. Už jsem si byl se podívat na prodejně Dolmaru a líbí se mi a prodejcem mi byla i doporučena PS 420? Ale tady na fóru se v poslední době objevují příspěvky které kvůli nějakému plechu či katalyzátoru tyto pily kritizují, vůbec tomu nerozumím, k čemu to tam slouží a proč je to tam tak důležitý? A taky nevím jestli když je to tak kokomplikované nejít raději do Stihlu a nekoupit MS 211 nebo raději už si připlatit na MS 231? Děkuji všem kdo máte s těmito pilami zkušenosti. H.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 44.210 (?), 17.2.2015 9:14
Hliníková fólie je jen ochrana barvy pod ní. U 32C, 35C musí být plech, protože pod výfukem je plastový skelet. U 350/420 C, SC je Mg skříň.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.149 (?), 17.2.2015 11:29

Klidně ji kupte a budete určitě spokojený.  Tyto diskuze vždy skončí na takovýchto detailech. Katalyzátoru se nebojte, problém s ním není. Jedinou závadu jsem na ní měl : vadný modul zapalování. To se nedá nazvat typickou vadou. Dnešní PS420SC má ještě o 10% zvýšený výkon. Je to velmi dobrá pilka. Pro univerzální použití, palivové dřevo, sem tam něco pokácet je ideální. Když v Hornbachu přecházeli na Hitachi tak je doprodávali za 5000,- Dodnes lituji, že jsem jich několik nekoupil. Když jsem si to rozmyslel už byly pryč.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 16.2.2015 1:32

To 99.94 také mám zkušennosti s oběma, stejně tak i kolega profesionál z práce který rovněž kupuje tyto modré Oregony. Jak jsem psal nějaký zásadní rozdíl při chování v řezu nepozoruji, při ostření také ne, ale díky delším zubům můžu brousit delší dobu = delší výdrž. On je rozdíl mít klasický starý Oregon řetěz a nový Oregon s modrým zubem. Oregon s touto novinkou šel kvalitativně nahoru, takže není Oregon jako Oregon. Jinak sem přihodím ještě jednu příhodu, když jsem byl v obchodě u Stihlu, došel tam pán s přetrhlým řetězem, to se co jsem se ptal v Husqvarně nikomu s Oregonem nestalo. Lišty mají u Stihl lepší to ano, zase na druhou stranu jsou i o dost dražší, ale s těma řetězama bych se krotil, koupením řetězu od Stihl si nijak dramaticky nepomůžu jak je to zde podáváno. Jak psal pan FO, že jsou o těch 5% lepší, pozná to někdo v praxi??? Delší zuby ale pozná každý při broušení, místo 10x je můžu nabrousit na brusce 13x -  hmatatelné zlepšení.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.116 (?), 16.2.2015 6:45
hoby a farmy Solo nemaj katalizatory ťulo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika