Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

O 595 je dost okrajová záležitost takže inovace přijde na řadu až nyní po konkurenci, která doháněla skluz.

Když se podíváte na filtraci staré Stihlky uvidíte obrovské rozdíly v neprospěch Stihl. Ono se není čemu divit MS660 vychází z koncepce 30 let starých pil.

Novinka MS 661 už konečně vývojově přináší novinky. Stihl zafinancoval vývoj (najdete na stránkách Stihl v sekci Carbon concept). Filtrace se řádově zlepšila, ale stále na kvalitu Husqvarny nedosahuje.

Další věc, která je u Husqvarny lepší je obratnost. 390XP má uzší tělo a lépe (výše) umístěné těžiště, takže obratnost je také v neprospěch Stihl.

Tím ale víceméně výhody Husqvarny končí.

U Stihl se mi dostane mnohem modernější motor s nízkou spotřebou, emisema, propracovanější a o řád lepší AV systém, blesková reakce na plyn a s tím spojená akcelerace.  No a v neposlední řadě to nejhlavnější a sice výkon/váha - kroutící moment.

Husqvarna 390XP podle tabulek o 2 deka lehčí, ale v reálu při natankování oleje a benzínu o půl kila těžší. Stihl 8,3Kg Husqvarna 8,8Kg s lištou a řetězem je to pak Stihl 10Kg Husqvarna 10,5Kg.

Při řezání s MS661 potom pocítíte neskutečný výkon a kroutící moment 5,4KW a 5,7Nm je něco neskutečného, prostě tank na jakékoliv dřevo a nedovedu si představit na co chtít silnější pilu (MS880, HQ2130)

Uvidíme s čím přijde Husqvarna jako jediná konkurence této novinky.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika