Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Som skepticky. Doma susim 2-fazovo - kym je v ovoci volna voda, tak nastavim na susicke teplotu vzduchu 60°C aj viac, ovocie sa odparom chladi a jeho teplota nepresiahne 40-45°C. Ked sa volna voda odpari a zostane uz len viazana, ochladenie odparom uz nenastava, preto znizujem na tych cca 40°C. Robim si iluzie, ze sa tymto postupom zachova viac vitaminov, roznych enzymov a pod... Teda teplotne citlivych latok.

Stale su to teploty vyssie nez Vami uvadzane, navyse udrzovane 24 hod v kuse, aj tak sa mi ale nedari marhule susit v celku, ale musia byt nakrajane na tensie kusky. Tie pekne velke z obchodu myslim pred susenim v niecom namacaju a potom susia pri znacne vyssich teplotach. Predpokaldam, ze nez by sa tie marhule ususili, skor ich obzerie nejaky hmyz a zacnu nahnivat.

Teoreticky ba sa takto mohli dat susit jablka (krizaly) ci polovicky sliviek, ale to zas uz v dobe zberu nie su zelane teploty.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika