Som skepticky. Doma susim 2-fazovo - kym je v ovoci volna voda, tak nastavim na susicke teplotu vzduchu 60°C aj viac, ovocie sa odparom chladi a jeho teplota nepresiahne 40-45°C. Ked sa volna voda odpari a zostane uz len viazana, ochladenie odparom uz nenastava, preto znizujem na tych cca 40°C. Robim si iluzie, ze sa tymto postupom zachova viac vitaminov, roznych enzymov a pod... Teda teplotne citlivych latok.
Stale su to teploty vyssie nez Vami uvadzane, navyse udrzovane 24 hod v kuse, aj tak sa mi ale nedari marhule susit v celku, ale musia byt nakrajane na tensie kusky. Tie pekne velke z obchodu myslim pred susenim v niecom namacaju a potom susia pri znacne vyssich teplotach. Predpokaldam, ze nez by sa tie marhule ususili, skor ich obzerie nejaky hmyz a zacnu nahnivat.
Teoreticky ba sa takto mohli dat susit jablka (krizaly) ci polovicky sliviek, ale to zas uz v dobe zberu nie su zelane teploty.