Zahradní traktor na vysokou trávu



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
         
host - 209.91 (?) 
28.4.2012 22:55
Rider s předním sečenim je k ničemu?S cepákovým nástavcem s ním sekám louky, hektar mám za odpoledne posekaný a nic k odvozu není, je to jako namulčované.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 209.91 (?), 28.4.2012 23:10
Jinak, nejlépe si poradí s průchodem trávy skrz tunel honda a pochopíte to ihned po sundání koše, nebo na jejich stránkách-nejširší tunel ze všech, konečně to někdo pochopil jak to má vypadat, je otázkou času kdy to ostatní okopčej.Podvozkově i řízením je dobrá, koš proti prašnosti, který současně neomezuje proudění vzduchu, ergonomický posez, nejlepší tvar kosiště(hluboké bubny)-co je lepšího do 100000kč?Ať si odpoví každý sám!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 209.91 (?), 29.4.2012 0:35
Ukažte mi traktor do 100000kc, který má zvětšený výhozový tunel, koš proti prašnosti, který současně nebrání proudění vzduchu, kvalitní čepy na řízení, ergonomický posez, silné klíňáky, ocelové řemenice(u hq za 95tis.,byly plastové, ty pod motorem!),aspoň trochu slušný motor s krouťáčkem, servisní zázemí, kvalitní hluboké kosiště(základ pro kvalitní mulčování a sběr díky proudění vzduchu)a není to honda.Každé jiné značce chybí ten podstatný širší tunel, každé druhé ty sekací bubny, každé třetí to ostatní.Tak už si to přiznejme, že je dobrá a ostatní můžou, nebo musí od hondy kopírovat.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 156.64 (?), 28.5.2012 11:17

Ano máte pravdu. Jen poznámku ve fabrice ggp-group.com v itálii se dělají Hondy, Stigy, Castel Garden (Mountfield), Dolmar. Solo...

Každá značka si tam pak dá svoji vychytávku či motor. Ale žací ústrojí je shodné!!! Honda jako jediná tam má ty přídavné turbínky.

Třeba Castel Garden v Mopuntfieldu je naprosto stejný s Hondou. Nemá těch pár vychytávek, ale je cenově hodně levnější.

Já jen pořád nerozumím tomu, že tvar skeletu žacího ústrojí mají čeští výrobci dost hranatý (malý radius), když se často píše, že by měl být kulatý (velký radius - např Stiga, Honda...) zejméno pro mučování. Tak nevím jak je to zásadní.

Mě by jen zajímalo, jak sbírá listí Starjet nebo Karsit v provnání s Hondou(přídavné turbíny) nebo třeba John DeeremX304R (přídavný ventilátor). Protože chci sbírat listí z líp a ořechů.

Díky za názory, nejlépe těch co stroje měli možnost vyzkoušet v praxi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 156.64 (?), 28.5.2012 13:33

Tak už si to přiznejme, že Honda je dobrá. OK souhlasím.

Jenom jsemchtěl poznamenat, že Honda u svých zahradních traktorům už asi 3 roky nic nemodernizovala. A některá konkurence ji předběhla, což dokazují i zahraniční testy.

Lepší byly např.

John Deer X300R - sehr gut (1,4) či Viking MT 5097 C - gut (2,0)

HONDA HF 2417měla - gut (2,1)

V iném testu ji porazil John Deer a Hecht.

Honda by měla inovovat!! Snad už to bude příští rok. Nemáte někdo o tom informace? Třeba dealeři Hondy. Nechci podrobnosti, stačí info jestli bude modernizace či ne.

Moc díky za názory.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 19.98 (?), 28.5.2012 15:47

Asi to bude vypadat zaujatě, ale musím se Vás zeptat: děláte si legraci a nebo to myslíte vážně?

Pokud byste dění kolem travních traktorů trochu sledoval, neuniklo by Vám, že např. sběr trávy u JD je na emocionálně náročnou debatu, kterou zástupci značky neunesou a tudíž není veřejně tolerována.Pomocná turbína ve výhozovém tunelu zalepující se trávou a vytvářející další veký hluk není v praxi fakt nic moc.  Uspořádání pracoviště obsluhy a logiku umístění a ovládání jednotlivých funkcí mají jejich dražší stroje ale excelentní.V našich končinách budou některé modely JD vynikající volbou pro toho, kdo chce trávu mulčovat.

Viking neznám a pochybuji, že tu někoho takového potkáte.

Honda je fakt dobrá, je to průřez vynikajícího posazu, málo hlučného výkonného motoru, kvalitního sečení schopného sběru vyšší vlhké trávy, řady zajímavých originálních vychytávek ale taky trochu vyšších cen ND. Jak často ale ty díly potřebujete a proč by nešel např. řemen pohonu nožů použít jiný než originální? Docela by mě zajímalo, co by se na ní dalo nějak zásadně a převratně inovovat. Mimochodem jich zastoupení u nás moc neprodá a tak je traktor tak trochu mimo hlavní proud zájmu. Co Honda připravovala byly nové motory s přímým vstřikem paliva a po zkušenostech z automobilové branže vřele doporučuji zůstat u těch současných.Vše je podřízeno pouze honbě za emisemi a malou spotřebou paliva za každou cenu.

Četl jste si ty německé testy? Koukněte na ně. Dobře se podívejte na bodové hodnocení jednotlivých vlastností a zjistíte, že výsledky jsou tak vyrovnané a jednotlivá hodnocená kriteria tak subjektivní, že se tím může řídit pouze slepě důvěřivé děcko.

Doporučuji Vám jít si na co nejvíc traktorů alespoň sednout do prodejen.Zde tolik propagované traktory Starjet a Karsit kvůli nízké ceně ND projděte taky. Osobně nechápu, jak na nich průměrně vzrostlý jedinec může vydržet delší dobu sečení. Už jen ovládání pojezdových pedálů znamená většinou nepřirozené zkroucení nohy.Dosah páky zvedání sečení a její chod je taky lahůdka. Pak sedněte na Hondu či JD a pochopíte, že se holt za pohodlí a ergonomii platí. A kdo tráví sečením delší dobu jistě chápe.Kdo má posečeno za chvíli, tomu stačí ruční sekačka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 166.15 (?), 28.5.2012 16:50

Mně se Honda celkem zamlouvá, ale měl bych jeden dotaz - maximální výška seče je 90 mm - zdá se mi to málo. Nechci tam mít přímo golfový trávník a taky ho nechci sekat co 3 týdny, ale minimálně... Chci totiž sekat bývalou louku (7000m + 1500m). Nemám bohužel čas to všechno sekat rotačkou a pak sbírat seno atd. Navíc kolem stromků ta rotačka moc praktická není. Taky si pohrávám s myšlenkou koupit Kubotu GR 1600 II. Mám ale strach aby výkon nebyl moc nízký - má jen 13,5 HP a naopak hmotnost 410 kg! Není to málo? Zvládne a vyšší trávu? Je to diesel, tak má asi o něco vyšší toč. moment.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 19.98 (?), 28.5.2012 20:09

Koukněte, mám podobný problém jako Vy a podobnou výměru lučních porostů na zahradě, ze které rozhodně nehodlám vyrobit častým sečením mrtvou plochu "anglického" trávníku a ani tomu nehodlám obětovat čas.Mulčování je nesmysl.

Na tom stroji strávíte dost času a v tom případě je důležité, aby stroj nebyl hlučný a aby neměl zbytečně vysoké vibrace.Tam se přímo nabízejí motory Honda(točivý moment, nízký hluk, malé vibrace, relativně dražší údržba).To samé platí pro motory Kawasaki. U motorů Kawasaki je slabinou minimální servisní síť.Jsou ale stejně spolehlivé jako Honda.U obou mi připadají ve značkových servisech zbytečně drahé běžné servisní položky (olejový a vzduchový filtr..).

Kubota bude s tím výkonem odpovídat cca 17 koňovým benzínům, vstup trávy do koše vynikající.Jen mám pocit, že tyto moderní naftové motory jsou vysokootáčkové a můžou mít časem problémy jako moderní auta.

Z těch skutečně bytelných stojí za zmínku Wisconsin- stejně řešený výhoz trávy mezi zadními koly jako Kubota nebo Iseki, ale výkonné naftové modely mají moc vysoké těžiště. Sedíte vysoko a nevejdete se pod větve apod.Na víc je to taková hůř ovladatelná kovařina.

Prostě z hlediska komfortu obsluhy Kubota, Honda, JD, o ostatních parametrech a vlastnotech se tady můžeme všichni svorně dohadovat donekonečna. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 166.15 (?), 28.5.2012 22:36

Děkuji za hodnotné informace. Máte podobný problém - jak ho řešíte? Sečete rotačkou a nebo máte nějaký traktor (jaký)? K Wisconsinu - dieslový je velmi drahý, to bych raději šáhl po té Kubotě. Navíc jsem psal dotaz na některé tech. informace a zatím žádná odpověď (psal jsem 2x), což se mi moc nelíbí. Zatím mi zajímavě vychází Cub Cadet CC 2250 RDH - Kawasaki, 25 HP, uzávěrka a prý velký výhozový otvor. Druhou variantou je pak ta vámi navržená Honda. Kubotu tedy nechám asi plavat. Cena je přece jen velmi vysoká.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 166.15 (?), 29.5.2012 18:36

Omluva Wisconsinu - jejich mail zůstal ve spamu. Odpověď byla naopak velmi rychlá :-) Bohužel stále nejsem rozhodnut zda ten CC a nebo Wisconsin :-(

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika