Tip na tichou sekacku?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
         
host - 207.173 (?) 
2.5.2012 7:35

tichá sekačka která nepotřebuje benzín a je užitečná jsou ovce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 226.212 (?), 2.5.2012 9:34

Zdravim, pro me byla hlucnost take dulezitym kriteriem...

u vas bude zalezet jak vysokou travu vlastne sekate, jestli jste pravidelny osekavac par centimetru nebo to nechavate prerustat. Pri pravidelnem sekani neni s vykonou sekackou pracovat na pul plynu. Kdyz ale zajedete do huste prerostle travy (berme 20-30cm a vys) tak proste musite sekat na MAX.

Regulaci otacek take pouzivam... napriklad kdyz prejizdim, sekam nizsi travicku nebo jen odvazim kos (nechce se mi nostit). A vypinam ji. Ono kdyz si poridite novou sekacku "easy start" nebo podobne, je startovani hracka, a i na dobu vysypani kose ji proste vypinam (coz vlastne musite vypnout protoze pustite "madlo mrtveho muze").  

Ja sem nakonec sel do al-ka 3000brv, ale ta by zas na vasi zahradku byla mozna moc velka(zalezi na mnozstvi prekazek).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 111.133 (?), 2.5.2012 13:09

Trava bude par cm, pocitam se sekanim kazdy tyden. Navic na polovine zahrady je hodne mechu a tedy travy je tam trochu mene. Zahrada je ve tvaru L, nesvazita, stromu/ku je do 10ti.

Chci at sekani neni otrava ale "skoro radost" - proto jsem si rikal, ze pojezd je nutnosti. S tim souvisi i sire zaberu. Rad bych aby sekani trvalo co nejmene, tedy zvazuji zaber 51-53cm (a ten siroky zaber nasledne souvisi s tim silnym motorem a sekanim na pul plynu a s tim souvisi ta hlucnost...)

Sekal jsem to zatim jen jednou - s pujcenou starsi sekackou Mountfield Razer R434, bez pojezdu, sire zaberu 41cm, 55L kos a (nepamatuji se presne) trvalo mi to ccca 1,5 hod a kos jsem vysypaval jsem vice nez 10x.

D.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 226.212 (?), 2.5.2012 14:04

V tom pripade nebude sekani na pul plynu zadny problem. A na co nejkratsi sekani samozrejme velky zaber... a silny motor. Tudiz i tezka sekacka, tim padem zas potrebujete pojezd aby to mohla byt skoro radost. A nejlepe s regulaci pojezdu. Ja osobne jsem si vybral taky podle dtestu, nicmene byc hrekl ze vnimani hluku je velmi subjektivni. Papirove ma vetsina sekacek cca 96db, coz se srovnava treba s hlasitym krikem, hlucnou krizovatkou apod... pri sekani to tak nevnimam,... jenomze to byste musel osobne na stejnem pozemku a na stejkne trave vyzkouset vsechny mozne sekacky a to se vam asi nepostesti:-).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 14.199 (?), 2.5.2012 14:04

Tak i kdybyste koupil nevímco, sekání bude radost 2x, max. 3x. Pak už je to jen otrava.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 144.56 (?), 5.5.2012 14:05

Brill dělal kdysi něco takového. šlo tady o to že na výfuku byl nástavec odvádějící výfukové plyny pod skelet kde zvuk motoru se vlastně utlumil až ztratil v hluku nože. To byla opravdu nejtižší sekačky na trhu. Dnes jsou všechny stroje osazeny +/- stejnými motory se stejnými tlumiči výfuku a rozdíl dělá už jen rezonance šasi ve prospěch plastového. Pravdou je že Honda má uchu příjemnější zvuk, než SVéčkové motory B&S. Nebo B&S s rozvdy DOV či OHV taky není na hluk špatný.

Jinak čím větší je záběr nože, tím je větší obvodová rychlost při stejných otáčkách motoru- trávu to bude sbírat lépe. Taky je tím větší páka působí přes delší nůž na motor a výkonu je pak potřeba opravdu více. Další věcí je samotný nůž. Ten s menšími lopatkami bez křidélek nebo mulčovací je sice tišší, ale jak naplní koš při nízkých otáčkách si domyslete sami, sběrací nože s velkými lopatkami budou sbírat lépe i v nižších otáčkách motoru, ale jsou zase v porovnání s němi bez křidélek a mulčovacích hlučnější. A teď se v tom vyznejte...

Z.F.

brill
brill
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 158.178 (?), 7.5.2012 9:09

Uvadena ticha sekacka vypada zajimave - jedna se o model Brill Brillencio 43 BR OHC, popr. model s vetsi sirkou zaberu 51 BR OHC. Skoda, ze pojezd ma pouze 1-rychlostni a ze nema cisteni pomoci rychlospojky na hadici. Asi bych pak nevahal... nyni je to ale mimo muj stanoveny rozpocet.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 158.178 (?), 7.5.2012 13:17

Takze seznamovanim se s problematikou sekacek s pojeydem jsem postupne slevil z naroku na tichost nebot neni ay tak moc z ceho vybirat, navic s omezenym rozpoctem by vzsledek byl vzdy otazkou kompromisu... Jako jeden z klicovych parametru shledavam zivotnost sekacky, coz mne vede na hlinikovy nebo plastovy skelet.

Z plastovych sekacek mne zaujala jedine Viking MB 545 V, nicmene pocitove o ni nejsem zcela presvedcen. Po fyzickem zkoumani jsem nabyl dojmu, ze s ni nepujde sekat az k okraji. Krome toho, ma zaber jen 43cm.

Z hlinikovych se mi jako favorit jevi Jonsered LM 2151 CMDA, na ktere se mi libi: siroky zaber 51cm, rozumna vaha 40kg, rychlospojka na vodu!, promenliva rychlost pojezdu a zda se, ze s ni pujde sekat az k okraji. Cenove vypada priznive - 13490,-

Konstrukcne stejny model je pak Husqvarna R 150 SV nebo SVH, pouze ma asi "zvukove" lepsi motor: B&S Series 700 DOV ci Honda GCV 160 OHV. Priplatek cca 3tis mi vsak uz prijde hodne...

Pro oba modely sekacek pak plati, ze dobre plni kos.

Co se tyka te hlucnosti, tak jsem se bavil s kamosem, co se zabyva lodnim modelarstvim, ze pak az budu mit s novou sekackou neco odsekano a bude mi ta hlucnost stale vadit, tak bychom nejake pritlumeni zkusili dobajstlovat ;-) A bud to pude nebo to nepude ;-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 2.73 (?), 7.5.2012 18:43

Já seču zásadně s hluchátky na uších. Pak nějaký hluk seakčky nemusíte řešit. A to používám elektrickou sekačku s motorem 1800 W a slabá se mi nezdá vůbec.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 10.137 (?), 8.5.2012 23:24

Vy máte hluchátka a co sousedi? Doporučuju sekat, když seká i někdo další. Hluková zátěž hned klesne o 50%.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika