Stiga versus Honda



Stránky: 1,  2   
host - 208.94 (?) 
11.5.2015 22:26, zobrazeno: 11408x

Dobrý den, vybírám novou sekačku pro sečení cca 1500 metrů. Svůj výběr jsem zúžil na stigu turbo 53 SVQ za cca 15 tis. a hondu hrg 536 VK za cca 17 tis. Prosím o Vaše názory, kterou z těchto dvou byste zvolili a proč. Prosím nepište mi názory typu já bych koupil Alko apod. Sekačky jsou to dle mě srovnatelných vlastností, pro stigu hraje cena a silnější motor, pro hondu zase dvojitý nůž, pravděpodobně kvalitnější zpracování.

Za Vaše názory a postřehy předem děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 208.241 (?), 11.5.2015 23:22

Dobrý večer, s Hondou Vám neporadím, ale mám Stigu 55 turbo. Letos jí mám tuším třetí sezonu, seču s ní cca 5000 m2, takže opravdu velkou plochu, v podhůří, takže rozhodně nejsem na rovince a většinou seču větší trávu. Plus sekačky je opravdu silný motor, nepamatuji, že by se sekačka trávou zadusila. Je opravdu velká a těžká, takže dobře kopíruje terén a "neposkakuje". Super je, že šasi je opravdu z kvalitní oceli a nerezne (lak už jsem někde odrřel a stále v pohodě). Ale abych jen nechválil, při vlhké trávě se nenaplní celý koš, ale jen cca 75%. To byl ale problém i předchozí sekačky. A nyní závady, první věc byla, že se při mulčování potkal nůž s plastovou integrovanou vložkou na mulčování a poměrně jí to rozsekalo, mulč ale funguje i tak. Za plast se poměrně dostává bordel a špatně se to čistí. Po roce a půl upadlo zadní kolo, vyloženě se ukroutilo z osy, řešeno reklamací, kdy bylo zpět navařeno. Dali nám na výběr, jestli chceme novou nápravu nebo navařit, prý ale navaření vydrží a nová náprava není sázkou na jistotu, i Stiga dělá sekačky v Itálii. Takže tohle jediné mě zamzrelo, jinak je to sekačka suprová, ale ne pokud máte hodně členitou zahradu plnou stromů a keřů a kytek, na to je tento náš model dost velký. Za mě doporučuji, protože až na to kolo problém nebyl, ale nadruhou stranu, u nás dostává opravdu záhul.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.12 (?), 11.5.2015 23:24

První na co při výběru sekačky je, že se jí kouknu na zadek a pod sukni. Zadek by měl být pěkně široký jak u KimK a pod sukní by to mělo být vše pěkně zaoblené jak camel. Více snad citace oprásků z netu.

Stiga
Stiga
Honda
Honda
Stiga
Stiga
Honda
Honda
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 48.19 (?), 12.5.2015 2:47
Vpodstatě jste došel k tomu, co já.Kupovat to v plechu, volím hondu, ikdyž stiga ma pozink+práškovou barvu, proto nerezne, ale tak dlouho jsem váhal, a když jsem se dostal tak vysoko, tak nakonec stigu, ale vyšší model-v hliníku šasi i kola,3rychlosti pojezdu, opět silný motor 190ccm.Doplatek cca 3tis. oproti hondě, ale mám komunál.A co se týče sběru u stigy, tak používají univerzální nože, což může negativně ovlivnit kvalitu sběru, na druho stranu by měly být tišší.Lze to řešit čistě sběracím nožem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 12.5.2015 7:38

No vidíte, já bych naopak volil Hodu kvůli plechu. Ocelové šasí se dá udělat tenké a tím pádem lehké. Naproti tomu hloníkové šasi se vyrábí odléváním a tak jednak kvůli technologii tlakového lití, tak i kvůli prostorové tuhosti a absenci tvatové paměti musí být šasi robustnější a tím pádem těžší. Kolečka a nastavení výšky jsou v dané cenové kategorii stejná, případné ND budou asi u Stigy v originále levnější, ale při jejich životnosti bych to neřešil, pokud sekačka nepoběží 5 dní v týdnu po 6 hodinách denně. Moje zkušenost je, že vícerychlostní neznamená rychlejší, ale to že v složitějších podmínkách mohu podřadit z 1 m/s na 0,75 m/s a 0,5 m/s. Se 4 rychlostním modelem jsem neměl možnost se zatím setkat a tak nevím, jestli ta 4ka není pložena výše někam k 1,25 m/s (4,5 km/h).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 204.49 (?), 12.5.2015 9:02

Já když jsem vybíral sekačku, tak jsem uvažoval také o hliníkovém šasi a každý mě zase přesvědčoval, že je náchylné například na odražené kameneny. Samozřejmě mám na mysli někde mimo anglický trávník, takže záleží, jakou máte zahradu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 12.5.2015 9:13

odražených kamenů bych se nebál. Z Dolmarem a kamínky naházenými sousedovic dětmi do trávníku mám vyzkoušeno, že šasi se nic neděje (i když kudla byla natotata tupá). Horší je, že plechové odstrojené váží cca 8 kg, ale hliníkový odlitek váží cca 12 kg (pro záběr 53 cm).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 208.137 (?), 12.5.2015 11:22

Děkuji všem za reakce, zatím jsem se ještě nerozhodl. Byl jsem se podívat ještě jednou na hondu, zkusil jsem si s ní manipulovat a moc se mi líbí snadná ovladatelnost a vyváženost této sekačky. Ještě to samé zkusím znovu u stigy a podle toho se rozhodnu, ale jazýček vah se pomalu začíná přiklánět na stranu hondy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 146.58 (?), 12.5.2015 17:34

Ja uz se kamenu bojim.Al sasi MTF uz jsem spravoval.Dal jssem zevnitr plech a prinejtoval.Svarit to pry jde spatne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 40.194 (?), 12.5.2015 19:33
Nevýhoda Al šasi je váha, pravda,ale pokud to nenakládám do auta, není co řešit, právě odolné Al šasi se používá v komunálu, mám ji taky, je po osmi letech opískováno doběla, ale nic víc, křehké rozhodně není.Výhoda je právě v tom tlakovém lití, hliníkáče Vám na autě taky nepraskají, pokud to nejsou slabé repliky.Právě díky lití to dostane perfektní požadovaný dokonalý tvar a vyšší výhozový tunel, prostě jakkoliv se to navrhne, tak to je, závity jsou přímo v nálitkách např pro uchycení náprav.U plechového výlisku je to limitováno.Co se týká rychlostí, nejde o větší rychlost, ale o poděleni rychlosti, což se hodí u vyšší trávy, kde musíte jet s jednou rychlostí jinak bez pojezdu, nebo pocukávat, nebo na částečný záběr.Honda je skvělá volba, mezi plechy nejlepší, tam je to o prioritach, zda plecháč nebo hliník.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika