Sekačka Honda pro plochu 3000 m podle vibrací



Stránky: 1,  2   
host - 150.138 (?) 
6.5.2013 18:34, zobrazeno: 12365x

Dobrý den,

potřebuji koupit sekačku pro plochu 3000 m na pravidelné sekání okolo domu, velice mírný svah, téměř bez stromů a překážek, bez sběru do koše. Můj výběr je Honda HRG 465 SDEX s 4,5 HP se záběrem 46cm. Tuto sekačku jsem vyzkoušela na Honda Day a měla nejpřijatelnější nižší vibrace, které jsem byla schopna zvládnout, je však dosti slabá a má menší záběr. Vyzkoušela jsem sekačky Honda s vyšším výkonem i mulčovač HRS 536, i Vary s motorem Honda, ale vyloučila jsem je z důvodu pro mne nepřijatelných vibrací. Uvažovala jsem o sekačce Stiga Turbo, ale opět jsem se dočetla o poměrně vysokých vibracích. Poradíte mi někdo s výběrem sekačky podle vibrací? Můj požadavek je motor Honda nebo Kawasaki s pojezdem (MFD vylučuji). Nebo mám koupit Hondu 465 SDEX s tím, že ji cca za 2-3 roky zničím?

Děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 144.2 (?), 7.5.2013 8:20

Vibrace nejsou až tak důležité, protože u čtyřtaktu by vás neměly brnět ruce jako po sekání křovinořezem nebo práci s motorovou pilou. Spíš bych vybíral sekačku podle plochy. Čím větší plocha tím větší záběr a pojezd. Proti sekačce s malým záběrem a bez pojezdu posekáte s výkoným strojem zahradu za polovinu času a námahy. Jediné sekačky s min. vibracemi jsou elektrické nebo akumulátorové ale ty bych na tak velkou plochu nedoporučil. U benzínových strojů se vibrace motoru a hluk časem zvyšují. Spolehlivé jsou i sekačky s motorem Brichs and stratton. Pro ženy jsou lepší stroje s el. zapalováním třeba Stiga Turbo 48 SE BW nebo jiné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 68.188 (?), 7.5.2013 9:06

Dobrý den, jaké vibrace myslíte? Pokud jedete sekačkou po nerovném pozemku, tak vibrace motoru bude to nejmenší, co vás bude obtěžovat.

Nebo myslíte jak dobře má sekačka zvládnuté "odtlumení" nerovností terénu, aby se co nejméně přenášely na držadlo?

Na pozoemek 3000m doporučuji sekačku s alespoň 53cm. Sám jsem sekal několik let pozemek 2000m sekačkou 40cm bez pojezdu. Dycky mě to docela vyřídilo :) Letos už jsem řekl dost a pořídil 53cm s pojezdem. Koupil jsem Stiga Turbo 53 S BW Plus s Honda motorem. Včera ji teprve dovezli, ale po ujetí pár metrů mohu říct, že se s ní paradoxně lépe manipuluje než se starou (větší kola, lépe vyvážená).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 150.138 (?), 7.5.2013 12:09

Ještě upřesňuji, jde o vibrace motoru přenášené na držadlo sekačky při práci nebo i když sekačka jen stojí, ale je zapnutá. U některých strojů mne začnou brnět ruce a po delší práci je přestávám cítit - prostě tu sekačku musím "pustit". Podobné je to u některých strunovek - např. Black and Decker. Některé stroje na komunální údržbu jsou na antivibračním polštáři, ale jsou mimo rozumnou cenu. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 7.5.2013 12:47

Když to čtu tak jsem si připomněl, že ten pocit brnění v dlaních s takovým napětím v rukou jsem míval po delším sekání s předchozí sekačkou. Už jsem na ten pocit úplně zapomněl, to brnění sekačky do rukou jsem míval s předchozí sekačkou, teď už mám několik let nějakou stigu s motorem honda a tam to brnění není.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 150.138 (?), 7.5.2013 15:21

Děkuji za příspěvek, Stigu Turbo 53 S BW s motorem Honda jsem původně vyloučila, protože někdo v diskuzi u jiného tématu uváděl, že má velké vibrace. Snažila jsem se ji vyzkoušet na trávě - zatím jsem nenašla prodejce, který by to umožnil. Možná, že ji někdo používá v okolí Prahy nebo Mníšku pod Brdy, Nového Knína nebo Hraštice a okolí - byla bych vděčná za vyzkoušení - stačí mi ujet pár metrů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 151.133 (?), 7.5.2013 22:47

Dneska jsem poprvé sekal, cca 700m. Stiga má gumové madlo, takže to už samo o sobě vibrace dobře tlumí. Nepřišlo mi, že by byly nějaké velké, rozhodně menší naž u starší sekačky s B&S, která má kovové madlo.

Navíc Stiga má pojezd a dá se držet velmi lehce, klidně jednou rukou.

Podle mne to může záviset kus od kusu - podle toho jak je vyvážený nůž apod.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 229.216 (?), 7.5.2013 23:16

Zdá se, že jste na vibrace zvýšeně citlivá (vazoneuróza?).

Co takhle k sekačce ještě vyzkoušet používat antivibrační rukavice (třeba pro ty, kdo řežou motorovou pilou)?

Osobní zkušenosti s nimi nemám, ale snad by Vám to také trochu (dost?) mohlo pomoci.

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 19.98 (?), 8.5.2013 8:51

Taky se při sečení v současné době stává velmi často, že se čerstvá šťavnatá tráva po chvíli práce nalepí na šasi sekačky. Může to být i dost silná vrstva "špenátu" a při tom se velmi výrazně zvýší vibrace stroje.Pokud tenhle materiál včas seškrábnete(kouskem dřeva nebo plastu),nemusí ke zvýšeným vibracím docházet a navíc stroj lépe sbírá i mokrou trávu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 149.89 (?), 8.5.2013 9:56

sekačka je pracovní stroj a ne mixer v kuchyni, pokud máte problémy s vibracemi prenechte tuto praci manželovi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika