Marunaka TH48DX pro nebo Solo 154



host - 243.205 (?)
13.1.2007 13:22

Tak to jo...))) Tak přeju hodně posekané trávy a dlouhou výdrž s tímto křovinořezem :-)

S pozdravem Mára

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
host - 181.136 (?), 12.1.2007 17:40

Dobrý den ,

jestli můžu s mou troškou zkušeností přispět. Řeším obdobný problém a asi před 3 týdny jsem obdobně jako Vy vyprovokoval diskuzi ohledně profi křovinořezech, níže ji naleznete pod názvem "Výběr profi křovinořezu"Za tu dobu jsem si obešel několi nejbližších prodejců a        (tahal z nich informace:-).Mou vybraný stroje jsem si osobně obtěžkal a podrobně prohlédl.A objektivně musím říci , že se mě nejvíc zamlouval v porovnání poměr-výkon-cena a s ohledem na výbavu (masivně čalovněné 3x bod.postroje,trojzubý kotouč tl,4 mm , průměr 12",automatická strunová hlava,náhradní vzduchový filtr) Komatsu Zenoah BCZ 4500 CL s cenou 15 490 Kč s DPH. Jsem pro tento stroj z 90 % rozhodlý . Ještě si prý mám počkat na novinku BCZ 4200 CL, která by měla být ještě levnější snad pod 15 tisíc.tak ještě uvidím.

P.P.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mirda - (7), 12.1.2007 18:54
Abych poněkud obšírněji vysvětlil své pohnutky pro značky SOLO a Marunaka. Vlastním a 7let používám křovinořez Oleo Mac 735 od Mountfieldu. Navzdory řadě kritik na tuto značku a Mountfield obecně jsem asi měl štěstí, protože za těch 7 let  kromě svíčky, filtru a části strunové hlavy jsem na stroji nemusel nic měnit a servis jsem vlastně nepotřeboval. Mlází neseču, les nemám, ale kolem baráku mám část dosti svažitých pozemků (cca 2000m2), z nichž část seču 1x a část dvakrát. Takže porost v době sečení - zejména ten 1x sečený bývá hustý a vysoký. I přesto jsem to s tim starým křoviňákem vždycky posekal, ale že při tom dostal "sodu" a práce s tím nebyla zrovna radostná, to nemusím líčit.  Již krátce po tom, co jsem se s tím naučil sekat jsem věděl, že při nákup bez znalosti toho, co vím dnes, jsem výběr stroje přinejmenším výkonově podcenil. Křovinořezu již  "zvoní hrana" a pokud bude dál žít, nechám ho už jen na drobnosti.
Do Oleo Macu již jít nechci, nemusel bych mít znovu takové štěstí. 
Poučen předchozími zkušenostmi proto sháním křovinořez raději ve vyšší obsahové kategorii s dostatečnou výkonovou rezervou, který bude bez problémů zvládat travní porosty a občas i kopřivy a plevel sečený 1x ročně,  bude mě bez problémů sloužit pokud možno až do "smrti" (podotýkám je mi 58 let), servis na něj bude  v přijatelné vzdálenosti mého bydliště a jehož cena bude tak  max. do 18 tis.Kč. Po prvním zjišťování u nejbližšího prodejce tyto požadavky splňovaly shora uvedené značky, které teď  pravděpodobně ještě na základě poznatků z fóra rozšířím i o značku Stiga. Někde jsem se tady dočetl, že jedním z mála negativ  křovinořezu STIGA SB 52 je jeho vysoká spotřeba. Ale pravděpodobně dál se posunu, až  tyto stroje uvidím v reálu.  M.P.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 243.205 (?), 12.1.2007 21:18

O té velké spotřebě u Stigy jsem psal já, ale pokud znáte stroje OM tak to má podobnou spotřebu, jinak ten stroj je ještě v záběhu a seřizovat ho budu až po této sezóně, takže je velmi pravděpodobné, že se spotřeba ještě sníží, to jen proto aby jste o tomto stroji neměl špatné předsudky. Pokud tedy říkáte že sečete ve svahu, tak tam je znát každé kilo, proto ještě bych vám doporučil Dolmara 4010, který má sice 1,8kw, ale zato 7,9kg a splňuje i cenový limit do 18 000kč, jde sehnat i za 16 000kč. Jinak pokud byste se chtěl zeptat na něco ohledně té Stigy tak tady je můj mail Gride.x@seznam.cz

S pozdravem Mára

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 139.159 (?), 13.1.2007 1:12
K tomu obsahu, neblázněte s padesátkou, ta je určena do prořezávek! Jestli vám ji někdo nutí, tak ať s ní chvíli seká. Každej soudnej uzná, že je to plítvání veškerých energií. K té spotřebě, byla doba že se montovaly šoupátkové karburátory, asi z důvodu ekologie. Motor nešel za plynem, ale nežral....., a tudíž nekouřil. Nevím proč, ale zaplať pánbůh, se profi třída vrací ke klasice, jakou je Walbro. Tři štelovací šroubky Vám vykouzlí směs jak víno! P.S.nejde mi to do hlavy, ale Béďa 740T byl nezničitelnej. Posekal jsem s ním cca 250ha v lese, a trojzubem uměl i 10cm břízy. Zkrátka Ferrari. Do pily bych nešel. Za STIGU vhodná alternativa týmová dvojka Castor. Bacha na servisní zastoupení!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82), 13.1.2007 10:04
Křovinořezy s motory Kawasaki mají šoupátkové karburátory minimálně od roku 1990. Hledejte jak chcete, ale s poměrem výkon, cena, kvalita, lepší stejně nenajdete.
Panu co si nakonec přeci jen vybral KZ, jak donutíte sousedy, aby též používali chrániče sluchu?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 235.12 (?), 15.1.2007 9:44

Snažil jsem se získat nějaké podrobnější údaje od Stigy. Bohužel jsem  na www.stiga.cz ani na www.stiga.com  nesehnal žádné podrobnosti o motoru ALPINA z hlediska měrné spotřeby a o průběhu kroutícího momentu a výkonu na otáčkách. Při tom jsem zjistil, že ani technické údaje o křovinořezu SB 52 PRO uvedené na stiga com nejsou na stiga cz úplně přeloženy do češtiny. Podle tech.údajů v angličtině by tento křovinořez měl mít rotační šoupátko (rotary valve carburettor). Jak mi z jednoho příspěvku vyplývá, memránový karburáto by měl být lepší než šoupátko. Můžete mi někdo poskytnout  zdroj informaci k výkonovým parametrům a měrné spotřebě motoru ALPINA a pak mi i objasnit, co je výhodnější, zda šoupátkové plnění motoru či membránový karburátor.

M. P.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 65.68 (?), 15.1.2007 10:37

Máš v tom trochu guláš, membranový karburátor se dneska používá na všech křovinořezech a nemá nic společného s rotačním šoupátkem. VV

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 243.205 (?), 13.1.2007 10:55

Pro pana P.P - když koupíte KZ tak neuděláte chybu, ale přece jenom pro vaše potřeby by byl lepší Dolmar 4510. Díval jste se na ten Dolmar?

S pozdravem Mára

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 181.136 (?), 13.1.2007 11:36

Pro pana Máru,

ano díval jsem se na Dolmar -pouze teda na netu:. a nevypadá opravdu špatně.  Ve svém okolí nemám bohužel prodejce, ani servis na Dolmar. KZ mám se servisem 2 km od domova. Tak proto ta volba. A hlavně mohl jsem si tento křovinořez KZ osobně vyzkoušet v náletech, (díky tomu , že není sníh) a opravdu mě nadchl.A díky opravdu perfektním čalouněným popruhům, jsem ho skoro necítil, a jde super do otáček. Opravdu doporučuji si ho osobně prohlédnout a vyzkoušet. No prostě znáte to , když se pro něco nadchnete , tak si to nenáte vymluvit :-))))

P.P.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 243.205 (?), 13.1.2007 13:22

Tak to jo...))) Tak přeju hodně posekané trávy a dlouhou výdrž s tímto křovinořezem :-)

S pozdravem Mára

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika