Křovinořez pro ženu



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
      
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?) 
20.4.2015 13:55

Pokud jde o ženu, pak jediný rozdíl bývá v tom, že ta s účesem jiným než krátké mikádo nechce nosit hluchátka (chrániče sluchu). Potom je dobré koukat po silném 4taktním křovinořezu. Zlatá střední cesta je nejlevnější 4T od fy. Honda.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
host - 36.70 (?), 11.5.2015 13:29

Tím "pro ženu" jsem myslela co možná nejlehčí a s pohodlným postrojem, nic víc:-) Sluchátka a brýle (štít) nejsou problém. Asi tu Hondu zkusíme, děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 11.5.2015 13:47

4takt je při stejném výkonu těžší než 2takt. Pokud tedy preferujete hmotnost proti možnosti práce jen se štítem bez hluchátek, pak volba číslo jedna je lehký 2T s obashem 35 ccm - tedy např.

  • Solo 137 SB
  • Husqvarna 543 RS
  • Stihl FS 240 C-E
  • Stiga SB 51 DS

4takty se stejným výkonem budou o 1 kg těžší a o 30% dražší. Rozdíl v pracovních otáčkách 4T/2T motoru není podstatný, je řešen v dolním úhlovém převodu.

Doporučuji nakupovat v kamenné prodejně, kde si můžete vyzkoušet nosný popruh. Manželka kdysi přirovnala výběr nosného popruhu s výběrem dobře padnoucí podprsenky. Chlapi se diví proč ženy za dobře padnoucí podprsenku utratí tolik peněz a zároveň bez řečí utratí více peněz za srovnatelný křoviňák co má dobře padnoucí popruhy.

Antivibrační systém je nejlepší ten s řidítky upevněnými na tunýlku (viz obrázek) připevněnému k motoru a přírubě pomocí 6 silentbloků (oranžové puntíky na oprásku).


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 72.149 (?), 11.5.2015 14:35

Tu 8kilovou Stigu snad nedoporučujete pro ženu.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 11.5.2015 14:42

Pokud je chytrá, vybere si podle váhy a nikoliv podle ceny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.12 (?), 11.5.2015 20:50
Asi bude lepší doporučit parametry pro zadání do nákupních vyhledávačů (např. Heureka). Tedy volil bych nejprve výkonové rozpětí. Dolní mez bych doporučil dát 1,4 kW aby si to na tý louce neodstála ale odchodila. Horní mez bych dal 1,95 kW, protože někteří "tíňani" zaokruhlují na celou jednotku nahoru (tedy 1,35 kW deklarují jako čistou 2). Druhým kritériem bych omezil váhu na přijatelné maximum 7,6 kg. Pak bych vybíral ze značkových, protože ty mají pohodlné popruhy, nebo bych k neznačkovým připočítal hendikep 1k jako cenu popruhů dokoupených extra. Z vybraných 3 favoritů bych pak zvolil ten s nejnižšími vibracemi. Nakonec bych si napsal částku na papírek, připsal k tomu náklady na spotřebu paliva a zamyslel se, kolik let to pokryje při sjednání chlapa profesionála (nebo ukrajince bez DPH, sociálního a zdravotního pojištění). Nedopasky se sečou 2-3× ročně stejně jako louka (seno + 2× otava).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 11.5.2015 15:28

Tím "pro ženu" jsem myslela co možná nejlehčí a s pohodlným postrojem, nic víc:....jen jestli je to to správné kriterium, ono na takovou plochu je třeba aby to mělo nějaký výkon. Sekání s lehkým slabým křoviňákem může být při vyšší trávě a větší ploše dost utrpení, když se vysoká tráva začne namotávat na nůž slabého lehkého křiviňáku. Když chcete sekat kolem pár stromků tak se to dá přežít, ale na velké ploše je to utrpení.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 12.5.2015 8:21

Stihl a popruhem kombinovaným s batohem na čivavu (bohužel ten batoh přestali vyrábět) a bederním popruhem místo prsního.


Kšandy pro ženy
Kšandy pro ženy
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 157.254 (?), 12.5.2015 9:03

Křovinořez neni určen na tak velkou plochu a z diskutujících radilů ani jeden tak velkou plochu určitě nikdy nedělal, když ano, tak ne svýma rukama. Ti co mu to sekali křoviňákem, neumí totiž ani spustit počitač a dávat vám nějaké rady. Po dvou arech s křoviňákem vás bude bolet všechno a navíc, přestože použijete ochranu sluchu, tak vám bude pěkně hučet v „makovici“, v případě dvoutaktu více a nepomůže vám ani speciální dámské kšírování. S dodržováním pracovního času a potřebných přestávek s tím nebudete hotova ani o vánocích. Co se týče hrbolatosti, tak s křoviňákem u toho budete plakat. Objektivně vybrat křoviňák nelze! Každý je zatížen na něco jiného-jinou značku, objektivní statistika poruch, která by vám něco řekla neexistuje. Řešení existuje, pokud to bude strojně, tak to několikanásobně přesáhne váš limit. Nejlepší bude pobrat pár bezdomovců, kteří to upaví rukama.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 12.5.2015 9:32

Pán netuší, že při lesních pracích v nových výsadbách zimní dřevorubec v letních 30° vedrech musí kroviňákem vysekávat buřeň právě křoviňákem. Tedy má vyzkoušeno, kolik se toho dá udělat za den pravidelně 5 dní v týdnu a v úkole (nikoliv od hodiny). Podobně jsou na tom chlapi vasekávající buřeň a nálety v korytech potoků a na březích řek. Taky netuší co je to údržba pastviny a co to jsou nedopasky. Tedy i kdyby tam paní poslala ovce, potřebuje něco jiného než nájemní sílu (natož NS bez náčiní) na nedopasky. 

Ferda dal dobrou radu - dělat denně maximálně 1 nádržku co nejsilnějším strojem. S tímto způsobem se dá uvedená výměra zvládnout strojem o plošném výkonu jako má Husqvarna 535 RXT při frekvenci 7 dní/měsíc (50 dní/rok) v potřebném počtu 3 sečí za rok. Jestliže se budou sekat jen nedopasky, klesne potřebný čas na zhruba 1/3 až 1/4 (musí se odchodit i tam kde se neseká a je vypaseno).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika