Jak odstranit nánosy od bio-oleje?



Stránky: 1,  2,  3   
host - 50.4 (?) 
6.5.2009 11:31, zobrazeno: 24567x

Existuje nějaké rozpouštědlo např. toluen, aceton, které dokonale rozpustí slepené piliny s bioolejem z celého mazacího systému motorové pily, tak aby nedošlo k rozleptání plastových částí samotné pily. Vše je tak důkladně zalepeno, že lze vyčistit pouze mechanicky seškrábáním šroubovákem. Nelze použít např. S6006 ředidlo jako na smytí fermeže? Máte s tím prosím nějaké zkušenosti?

Děkuji mnohokrát Dvořák Pavel.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 6.5.2009 11:42

Dobrý den, většina značkových prodejců pil, má ve svém sortimentu i čističe na tyto usazeniny (SOLO, STIHL...). Nejlépe je začít skutečně s mechanickou očistou a následně použít čistič a oplach vlahou vodou. Veškeré vámi popsané prostředky mají neblahý vliv na plasty, pouze technický benzín není tak agresivní. Účinný je i roztok technické sody, ten však plast vysouší a navíc je potřeba značné opatrnosti při práci s ním. Tam bych doporučoval pouze někoho zkušeného s touto prací! Pozor na likvidaci! 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 231.226 (?), 6.5.2009 11:56

preto sa používa BIO aby nezamorovalo život.prostredie... tiež čistím mechanicky a prúdom vody... acetonom a pod aj odmastite ostatné suč. a budú hrdzavieť /reziviet/...takže mastné nie je na závadu, skôr to chráni... pokial to čistite doma, velmi jednoducho to ide v nejakom starom lavóre obyčajnou naftou, krásne vyčistí... nechá namazané... zlejete do nejakej väčšej nádoby, necháte usadnúť a používate opakovane kým není úplne špinava... a.potom v jeseni s tým rozložíte oheň na spálenie zbytkov zo záhrady... jeden liter vydrží velmi dlho, ten lavór ostáva tak isto mastný, takže vydrží dlhé roky na podobné čistiace účely... v jeseni so zbytkom nafty /tej špinavej/ starou štetkou na holení natriem lopaty, motyky a ost.kovové náradie... ono do jari to len tak-tak- vydrží... takže radšej iba jeden liter nafty ako rôzne iné chemikálie... a účinok je stejný za menej peňazí... Kto ma bude chcieť poučovať o ekológii tak iba tolko... ďaleko viac litrov benzínu za rok spálime pri kosení, a pod... takže ten liter nafty je ešte úspornejšie a čistejšie riešenie... acetóny a pod látky sa zakazujú stále viac... Juraj

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 223.2 (?), 6.5.2009 16:37

Umýt benzínem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 6.5.2009 18:01

Ani nafta, ani benzín, nezaberou hned a na větší vrstvu. Olejové čerpadlo z HQ 365, profi těžby, musí být v benzínu alespoň 5 hodin. Těch pokusů mám opravdu za sebou hodně, dnes jsem stejně skončil u čističů na součástky a tech. sody na plasty. A ještě mechanicky narušit silnou vrstvu. Co jde nechat déle namočené, dám do benzínu. Tam je trochu problém s gumou, třeba fajfky u zapalování, změknou a "nafouknou se". Nafta se dá použít na ošetření plastů po mytí. Používám ošetřovač plastů u aut.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 6.5.2009 18:15

Ten benzín používám taky, ale ne na gumu. Jinak je třeba počítat s výpary a je lepší se přesunout na větrané místo. Účinnost je přímo úměrná tomu, jak je očista zanedbávána. Když se ponechají velké vrstvy a navíc zapůsobí teploty, tak je to daleko náročnější, než v kratších intervalech a menší nánosy. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 212.119 (?), 6.5.2009 18:40

Kacírska otázka- na čo je vlastne bio olej, keď pri čistení aj tak znečistujem prostredie naftou, benzínom,acetónon a čo ja viem čím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 6.5.2009 18:57

Jani pre komandá zo ŽP, ktoré občas robia prepadovky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 231.226 (?), 7.5.2009 7:03

pre profi použitie už tie náklady na vyčistenie budú trochu iné ako pre hobby použitie, ale nakoniec tá píla na seba zarába takže je logické že aj tá údržba bude niekde inde... ja som tu skôr radil bežným uživateľom... možno použiť prípravky ako v servisoch na autá... dostať spreje na silne znečistené motory... skúste sa popýtať čo používajú... je toho veľa a aj v rôznych cenách... kedysi bolo ČIPRO... a neskôr biologický odbúrateľný TEGET... obidva sú účinné a oplachuje sa to potom vodou...          Juraj

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 27.140 (?), 7.5.2009 8:56

A co zkusit vodu s Jarem, nebo podobným přípravkem na mytí nádobí?

Na kovové části bych se nebál použít úplně vařící vodu, popř. tyto části dát do nádoby s vodou a Jarem a nádobu dát na vařič - pozor na překypění vody při varu.

Plastové části bych dal do teplé vody, odhadem cca 40 - 60 stupňů, aby nedošlo přílišnou teplotou k poničení plastů. Na druhé střaně mohou být plasty v té vodě hodně dlouho.

Popř. doplnit ostřikem tlakovou vodou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika