Husqvarna



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                  
host - 129.90 (?) 
17.10.2007 19:05
Vlastnim sekacku royal 49s dnes se mi povedlo pretrhnout startovaci snuru. S hruzou jsem zjistil, ze to neni jako u pily kde vymena neni problem. Jsou tam nejake nyty a celkove to vypada zapeklite. Nemate s tim prosim nejake zkusenosti? Jinak souhlasim s tim ze za ty penize to neni nic moc, neustala je poruchovost pojezdu jiz dvakrat mi ho menili v servisu, ale uz nikdy to nebylo jako kdyz byla nova. A spousta dalsich drobnosti.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
host - 184.2 (?), 19.5.2007 11:46
Ano. zkušenosti podobné, plastové díly se rozpadají, kde mohou, výfuk odpadl, pojezd fungoval chvilku, kryt motoru nejde utáhnut, takže při sekáni lze doporučit chrániče na uši... Letos v zimě nám sekačku někdo ukradl, máme naštěstí vyřešenou nerudovskou otázku "Kam s ní?"
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 105.201 (?), 17.10.2007 22:27

152 sv byla mnou vyhodnocena jako nejlepší sekačka od hq za ty peníze /akce-18000,-/, měl jsem ji chvíli a byl jsem rád že ji někdo ode mne koupil. Kvalita provedení neodpovídala ceně. Dnes by jsem šel do hondy. HONDA je HONDA. Výrobky od HQ jsou výrobky pro kutily, pěkný kabát a tím to končí. V naivním domění jsem koupil za nekřesťanský peníze od nich traktor-po 10-ti mth mi začaly hučet vodící kladky, koupí nových se nic nevyřeší /ložiska nejsou měnitelná/, bylo by to samé, tak mi nezbylo než je udělat z hliníku a segerovkami pro další výměnu ložisek, ta snad ani nebude nutná, protože ty ložiska co tam mají oni, to se nedá srovnat s těmi co jsem koupil, takový šmejdy se nedají sehnat ani u vietnamců, kde to ti amíci shánějí?! Jinak whitvortovi šrouby, to je další specialita, samý dojičky na naše peníze. Už by jsem do HQ nešel, teď s tím ale musím bojovat, takže vodící kladky už mám, napínací řemeničky taky, kutilové se opravdu vyžijí, ale já čekám větší kvalitu za ty peníze. Kdyby jsem od nich tehdá koupil i pilu, tak teď za mne píší snad pozůstalí. Když s tím nebudete moc často dělat, tak jako doplněk zahrady perfektní. Desing mají povedený. Dnes píšu trochu rozhozen, protože jsem dělal ty napínáky. Dražší díly neznám, i deflektor na výhoz má HQ o 30% dražší, než honda. Co k tomu dodat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 144.69 (?), 15.5.2008 20:45

Vlastní 12 let starou sekačku HS royal 43 S. Na své stáří je poměrně spolehlivá i když nějaké ty opravy typu dotažení povolený šroubů, výměna bovdenu, atd.  Před nedávněm jsem ale řešil také problém s plastovým skeletem.  Utrhly se třiplastová uchycení motoru. vše jsem vyřešil tím že jesm si poškozená místa nechal svařit u chlápka co svařuje plastová okna a bazény. Sice u toho remcal že je to práce na...  ale nakonec to ta 350 udělal a sekačka zase šlape.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 90.209 (?), 10.5.2010 19:59

Dobrý den můžete poradit jaký olej se používá do sekačky HS royal 43 S.Děkuji za odpověď.

S pozdravem

Marek S.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 64.22 (?), 7.3.2010 6:49
Pane, zavit Witworth 2/8 je pitomost.Jednak prfoto, ze 2/8 jsou 1/4 a ne jako Witwort ale patrne ASA (American standart)Je to 6,25 mm rozmer zavitu, soudim, ze preriznout to na 7 mm (drive pouzivany na skodovkach, nebo 8 mm jako ostatni.A tak dale
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 209.202 (?), 19.5.2008 20:44

Dobrý den,

k tomu se připojuji s tím rozdílem, že mám sekačku Royal 43S. Myslím, že kdybych spočítal peníze za opravy tohoto plastového zázraku, tak bych došel k částce, za kterou jsem ji asi před 10 lety koupil. Na "služby" ze strany českého zastoupení jsem si stěžoval přímo do Švédska. Doufám, že se zlepšili. Právě se s touto sekačkou loučím, po té co odešla převodovka - oprava by stála 6500 Kč (plastová) a co se týká sekaček, i s touto značkou.

S pozdravem

P. Vidlička

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Roman-43s - (1) - 103.74 (?), 10.6.2008 12:41

Dobrý den

Pane Vidličko, mám podobné zkušenosti s typem H. Royal 43S jako řada ostatních ve fóru. Ano, životnost stroje je počítaná tak na dvě-tři sezóny. Pokud Vám ale něco použitelného ze sekačky zůstalo a budete se toho zbavovat-napište-namontoval bych to na mého veterána. Já se tuto sekačku snažím udržet v chodu asi 12roků. Cena ND je ale nehorázná. Zejména spotřební materiál.

S pozdravem

Roman

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 124.149 (?), 19.8.2008 13:44

Zdravím, můžete mi někdo poradit jak na výměnu klínového řemene pojezdu, dostala se mi do rukou tato sekačka a vzápětí řemen praskl, bohužel nemám k tomuto stroji žádný manuál... dík moc

Martin Žižka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 94.115 (?), 19.8.2008 14:45
výměna klínového řemene je u tohohle typu pěknej vopruz, musíte sundat nůž, unašeč a ventilátorové kolo (nejhorší část práce), na zadní části sekačky odšroubujete kryt, provléknete řemen, nasadíte do kladek a zas to celé složíte zpátky. ad odpadající části motoru (výfuky atd.) způsobují vibrace (nejčastěji nevyvážený nůž, případně ohnutá kliková hřídel) H.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika