Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Rád to trochu přehodnotím, jestli to dělám špatně. Budu rád.
Zatím jsem sekal strunou, asi 1x14dní a udržoval jsem trávu v mokřině na zahradě v nějáké rozumné výšce max. do 30cm, plus jsem dosekával na zahradě prudší svahy, kam se už klasickou sekačkou s pojezdem nedostanu, to je obyčejná tráva.
Strunou mi to přišlo praktičtější a bezpečnejší, protože nám tam roste hodně stromů a keřů a dosekával jsem to okolo nich, okolo plotu, zídek, různá zákoutí mezi stromy, kam se už stejně tak velku sekačkou s pojezdem nedostanu. Bezpečnější mi to přišlo v tom, že hlavně omylem kotoučem neuseknu stromek, neklepnu do plotu, nebo zídky.

Sekání bývá dost na dlouho a tak sháním něco hlavně s nízkými vibracemi a s dobrou manipulací, ať to třeba ty 3-4 hodiny zvládnu bez zničené ruky, protože starý křovinořez neskutečně vibroval, rozpadal se, motor byl hodne nespolehlivý. Je to taková levná, asi čína, za 3000 Kč.

Dolmar: Třeba u 4-taktu od Dolmaru se mi líbí váha asi jen 5,5kg, dobrý úchyt, malé vibrace, málo smradu, protože nepálím olej, větší zátah od nízkých otáček. Snad i rozumné provedení a životnost a poměrně rozumná cena 8000 Kč.

Další typy: Hondy jsou už hodně drahé, něco okolo 12000 je opravdu moc. Chtěl jsem něco okolo 6000 - 8000 Kč.
Můžete dát nějáké tipy třeba na Stigu?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika