Závady při výrobě domácích uzenin?



host - 243.114 (?)
3.11.2022 17:55

Těžko, vysušením bude ještě slanější. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10   
   
host - 32.231 (?), 2.2.2016 9:47

Dobrý den, s výrobou klobás nemám problém. Nyní jsem zkoušel vyrobit Gothaj a šunkový salám dle receptu. V obou případech se okolo hmoty vytvořil řídký rosol. Hmotu jsem plnil do umělých salámových obalů. Salámy jsem 2 hod udil pak vařil 1,5 při 70 st.C..

Je možná příčina v nedostatečném míchání? Do spojky jsem dal vývar s rozmixovanými kůžemi.

Děkuji A.Kyzlík

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 3.2.2016 17:15

Stávalo se mi to taky, a to při výrobě šunky v šunkovaru. Myslel jsem si, že je to velkým tlakem pružiny na obsah plechovky, který vytlačil šťávu z masa Jenže se to stávalo i tehdy, když jsem šunku vyráběl z jednoho kusu masa, tedy bez jakékoli spojky, bez stlačení a bez míchání. Soudím, že je to způsobeno spíš vyšší teplotou vaření (já jsem používal 80st).
   Myslím si, že komerční salámy (Gothaj určitě) obsahují nemasité složky, hlavně škroboviny, které krom nadstavení objemu a hmotnosti pomáhají zadržet vodu v díle.
   Jinak - výroba měkkých salámů v domácnosti se podle mě nevyplatí. Kvůli jedné štangli je to moc pracné a větší množství se těžko uchovává.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 9.135 (?), 4.2.2016 8:40

Řekl bych že v Gothaji je mouka, kdysi dávno jsem viděl nějaký pořad v televizi, kde specialista na zrní očmuchával pšenici a říkal, že by šla do salámů, nebo špekáčků. Nejsem si jistý, zda Gothaj se udí, spíš myslím, že ne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 44.9 (?), 8.1.2018 10:13
Maso musi byt porad ledove. Misto vody drceny led. Dlouho mychat. Jinak se maso nespoji.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 166.186 (?), 8.4.2018 22:28
Je to hotové?
Uzená krkovice
Uzená krkovice
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 10.4.2018 17:04

To maso je teprv naložené nebo i vyuzené?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
radek.liberec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 30.200 (?), 15.5.2018 22:26

Necháváš to maso odležet? dáš ta kus špeku? dáš tam vodu kterou poradne promichas? 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 227.62 (?), 3.11.2022 10:09
Zdravim páni, mal som naloženú krkovičku vo vákuu 10 dní a udil 55hod. na studenou do 20 stupňov.Maso je mäkké, ale trochu slabšie na moju chuť a to sledujem, že ju solitér aj mesiac a viac.Pouzil som obyčajnú soľ.Chcem ju ešte dosusovat na prsutovy výsledok, len ta slabšia chuť mi vadí.Je ešte nejaká možnosť ju zjemniť?Ďakujem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 227.62 (?), 3.11.2022 10:10
Slabšie malo byť slansie akosi preskakuju písmená.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 243.114 (?), 3.11.2022 17:55

Těžko, vysušením bude ještě slanější. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika