Opadávání jablek



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
            
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10100) - 70.240 (?) 
12.4.2012 16:20

Nemůžu stoprocentně souhlasit ani s Paľem, ani s Milošem. Jsem tady obklopen měšťáky s anglickými trávníky a vzorně udržovanými záhonky zeleniny. Nic proti tomu, ale jak psal pan Hora o dovážení organického materiálu na svoji zahradu, tak proto nemá pochopení nikdo z nich. Jak si někdo může "bordel" ještě dovážet, když oni se zbavují sebemenšího spadeného lístečku? Je vůbec možné něco takového pochopit? Věřím tomu, že za minulého režimu by na mě poštvali uliční výbor. Ale co se týče tůjí, (tůje místo ovocných stromů-Miloš), tak ty se mi také líbí a starám se o ně stejně jako o ovocné stromy. I když nepřinášejí žádné ovocné plody, jejich různé odstíny zelené jsem si oblíbil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Samson - (9) - 38.186 (?), 12.4.2012 13:24

Já mám zkušenost s velkým opadem pozdně letních jablek těsně před dozráním. V době zhruba technické zralosti, ale ještě zdaleka ne konzumní zralosti.

Z Vašich mála informací bych vyloučil vliv toho ohniště. Sám bych rád věděl, co je příčinou. Nevím ani, co bylo příčinou u mě. Typuju to na kombinaci více věcí. Jak už tu někdo napsal více velkých plošších jablek na krátké stopce v chumlu, to byl můj případ taky, jenže padaly i ty, které měly dostatek místa a jeden druhého se ani nedotýkaly. Tak teď jako hlavní podezřívám moniliózu, která se jak jsem si všimnul dává už i na jabloních do větviček, případně nedostatek nějaké živiny. To, že se Vám to nestávalo prvních 8 let, mě na tu moniliózu ukazuje taky, protože mladé stromy jí odolávají snadno. Jinak je to ale mor posledních let. Takže, já každopádně zkusím postřik na tuto chorobu a to i v době kvetení, i když na jabloně v době kvetení registrovaný není.

Pokud se ale nechcete trápit a zkoušet všechny možné příčiny, co jich jen je, tak doporučuju stejně jako někdo přede mnou, vykácet a vysadit jinou odrůdu nebo úplně jiné ovoce. Protože jinak se s tou Vaší jabloní můžete trápit ještě celé roky než na něco přijdete.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 58.114 (?), 12.4.2012 15:04

Kácet takový dobře rostoucí a zakořeněný 15-ti letý strom je škoda. Zkuste někde získat rouby více odrůd a během 2 - 3 roků postupně strom přeroubovat. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika