Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Grávštýnské, Grávštýnské... Zavřu oči a vidím jenom tahle jablka - třetí týden jejím nic jiného, úroda letos neskutečná, každý týden z jednoho stromu kolem 120 kg. Plody jsou letos velké a pěkně vybarvené, krásně voní. Chuť opravdu vynikající, akorát sladká s typickým jablečným aroma, v různé fázi "konzumní"  zralosti je chuť malinko jiná, ale výborná. Dužnina je bílá, křupavá (lépe by to vystihl asi slovenský výraz "chrumkavá"), což ještě umocňuje jeho chuť. Jablka jsou velice šťavnatá, ideální na moštování, odšťavňování a samozřejmě na přímý konzum. Na sušení se moc nehodí a i ke kuchyňskému zpracování (pečení) jsou lepší odrůdy.

K pěstitelským nešvarům patří krátká stopka, což vede k opadu plodů (vítr, déšť), otlaky plodů při delším transportu, často střídavá sklizeň a nerovnoměrná sklizeň - tento poslední bod naopak považuji v domácích podmínkách za výhodu z důvodu delší možnosti konzumace. Choroby jsem nepozoroval - uváděná strupovitost se zatím vždy projevila pouze tím,  že cca každý třicátý plod má jeden malý stroupek.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika