|
Zakoupené hrušky
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10100) - 70.240 (?) 20.10.2012 11:50
Některé nové odrůdy hrušní se dají dobře rozpoznat podle tvaru a někdy i podle barvy plodů. Např. Amfora nebo Dicolor. Další takovou odrůdou by mohla být i PETRA (Williamsova x Holenická), která by se také v budoucnu nemusela tvarově zaměňovat s jinými hruškami, co říkáte?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10100) - 70.240 (?), 22.10.2012 10:03
Mám tady, vážení přátelé, jeden renonc nebo-li omyl v zakoupených hruškách. Poznáte jaký? Pokud jde opravdu o odrůdy, jak uváděl prodejce na štítcích a to o Milku a Moravu, tak jde o záměnu v popisu mých fotek. Moravy mně teď zežloutly a jsou k jídlu. Na fotkách jsou popsány jako Milky. Milky jsou ale ještě stále tvrdé, jelikož se jedná o pozdnější odrůdu. Tvarově to také sedí obráceně, než je to popsáno na mých fotkách. Co se týče chuti, tak MORAVA (Boscova lahvice x Drouardova) nemá žádnou příchuť po lahvici, jako třeba JANA (taktéž Boscova lahvice x Drouardova), což je divné. Pokud jsem napsal, že Konference má vyváženě sladce navinulou chuť, tak zde by se spíše hodilo napsat neutrálně sladce navinulou, nebo méně výrazně sladce navinulou s menším obsahem cukrů i kyselin. Dužnina je jinak bohatě šťavnatá a má máslovitou konzistenci. Celkový dojem není špatný - nechají se jíst. Uvidíme, jak to bude u dalších plodů, které už dospěly velice rychle do finále konzumní zralosti.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 22.10.2012 10:26
Už si taky pořizuju jen originály, to znamená exempláře, které nejen že musí být kvalitní, ale musí mít i přidanou hodnotu.Npř.červená barva, novinka,dobrý zdravotní stav, nebo první místa v degustacích, kořenitá chuť, skorá zralost, nejlepší skladovací vlastnosti.
Morava i Milka když nejsou podtrhnuté, když sebraly dost slunečního svitu by mohly být v konečném stádiu v prvním případě načervenalé, ve druhém případě více načervenalé.A právě Morava by mohla mít kořenitou aromatickou chuť.Velkopěstitelé raději ovoce podtrhnou, aby ovoce na pultech déle vydrželo.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 22.10.2012 13:05
U některého ovoce nelze s určitostí poznat o kterou odrudu se jedná, protože odlišné znaky jsou někdy smazány například dobou sklizně.Poznal by to jen odborník.
Taky fota Bohemicy mi silně připomínají Eriku.Bohemica by měla mít červené líčko, a tvar připomínající kosočtverec, přibližnou dobu skladovatelnosti do března.Erika s náznakem líčka, kratší dobu skladu, spodní polovinu plodu širší.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
Výjimečné rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Pokud žijete v suché oblasti nebo se chcete podílet na ochraně životního prostředí vysazením zahrady...
10 úžasných bylinek, které můžete stříhat a budou se vám vracet
Trvalky jsou vynikajícím způsobem, jak si udržet zásoby čerstvých bylinek, aniž byste museli každou ...
|
|
|
|