|
Zakoupené hrušky
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10031) - 70.240 (?), 22.10.2012 10:03
Mám tady, vážení přátelé, jeden renonc nebo-li omyl v zakoupených hruškách. Poznáte jaký? Pokud jde opravdu o odrůdy, jak uváděl prodejce na štítcích a to o Milku a Moravu, tak jde o záměnu v popisu mých fotek. Moravy mně teď zežloutly a jsou k jídlu. Na fotkách jsou popsány jako Milky. Milky jsou ale ještě stále tvrdé, jelikož se jedná o pozdnější odrůdu. Tvarově to také sedí obráceně, než je to popsáno na mých fotkách. Co se týče chuti, tak MORAVA (Boscova lahvice x Drouardova) nemá žádnou příchuť po lahvici, jako třeba JANA (taktéž Boscova lahvice x Drouardova), což je divné. Pokud jsem napsal, že Konference má vyváženě sladce navinulou chuť, tak zde by se spíše hodilo napsat neutrálně sladce navinulou, nebo méně výrazně sladce navinulou s menším obsahem cukrů i kyselin. Dužnina je jinak bohatě šťavnatá a má máslovitou konzistenci. Celkový dojem není špatný - nechají se jíst. Uvidíme, jak to bude u dalších plodů, které už dospěly velice rychle do finále konzumní zralosti.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 22.10.2012 10:26
Už si taky pořizuju jen originály, to znamená exempláře, které nejen že musí být kvalitní, ale musí mít i přidanou hodnotu.Npř.červená barva, novinka,dobrý zdravotní stav, nebo první místa v degustacích, kořenitá chuť, skorá zralost, nejlepší skladovací vlastnosti.
Morava i Milka když nejsou podtrhnuté, když sebraly dost slunečního svitu by mohly být v konečném stádiu v prvním případě načervenalé, ve druhém případě více načervenalé.A právě Morava by mohla mít kořenitou aromatickou chuť.Velkopěstitelé raději ovoce podtrhnou, aby ovoce na pultech déle vydrželo.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 22.10.2012 13:05
U některého ovoce nelze s určitostí poznat o kterou odrudu se jedná, protože odlišné znaky jsou někdy smazány například dobou sklizně.Poznal by to jen odborník.
Taky fota Bohemicy mi silně připomínají Eriku.Bohemica by měla mít červené líčko, a tvar připomínající kosočtverec, přibližnou dobu skladovatelnosti do března.Erika s náznakem líčka, kratší dobu skladu, spodní polovinu plodu širší.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|